Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Słabe światła mijania
Autor Wiadomość
gshesiu 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 MY09
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2020, 08:11   

DaveTor napisał/a:
#Gshesiu, na aliexp za cholerne zwijaka nie mogę wyklikac.
Z historii zakupów podaję co widzę z portalu:
Brand Name: HOWELLNEY , ITEM: STEER WARNING CONTACT
Original Cross Reference01: 8619A018 , Original Cross Reference02: 8619-A018
Application For 01: Mitsubishi Outlander
Application For 02: Mitsubishi Lancer
Application For 03: Mitsubishi Triton
Link do sklepu: https://pl.aliexpress.com/store/3686006?spm=a2g0o.store_home.pcShopHead_1020639.0

DaveTor 
Nowy Forumowicz

Auto: MPIV V80 2011
Wysłany: 08-01-2020, 17:35   

#Gshesiu, jesteś wielki. Będzie na ciebie- kupione;) Tak tanie, że niewiele tracę jeśli będę musiał robić (wlasnoreczną) przekładkę z powrotem na stary zwijak

gshesiu 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 MY09
Wysłany: 08-01-2020, 17:51   

DaveTor napisał/a:
#Gshesiu, jesteś wielki. Będzie na ciebie- kupione;) Tak tanie, że niewiele tracę jeśli będę musiał robić (wlasnoreczną) przekładkę z powrotem na stary zwijak
haha, a wiesz że ja podobnie pomyślałem, że niewielką sumę ryzykuję kupując to coś stamtąd, u mnie się udało, działa, tylko pamiętaj żeby odpiąć akumulatory (chyba trzeba) bo kasowanie lampki czasami droższe od tego zakupu :-) Generalnie zakupy z tamtego kierunku uważam raczej za udane (radio stamtąd też dobrze się sprawuje).
Ja cały czas mam chyba gdzieś starą taśmę , w której nie działało sterowanie radiem, ale poducha działała, więc w razie czego zamiennik na czarną godzinę jest, ale jestem pewien że nie będzie potrzebny.

DaveTor 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-01-2020, 22:45   

Zakładając, że u mnie też sterowanie radiem (i telefonem) odpali- pozostanie nam żyć nadzieja, że sprytny Chińczyk tak to zaprojektował, żeby w razie "W" poduszka wypaliła;) Mój stary zwijak też niedomaga jedynie w kwestii sterowania przyciskami.

Co do oswietlenia i odblysników:
- namiar podpoznanski nie odbiera telefonów, może pech, może urlop,
- Złotniki Kujawskie regeneracja od 750 do 950pln w zależności od tego czy wymiana odbłyśnika, na który trzeba czekać czy wysyłka do regeneracji, całość trwa od 2 do 5 dni
- Otwock, 800pln, wymiana na miejscu na nowy (dostępne od ręki) w 3 godziny. Jutro będę u nich rezerwowal termin na przyszły tydzień.

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 09-01-2020, 08:47   

DaveTor napisał/a:
- Otwock, 800pln, wymiana na miejscu na nowy (dostępne od ręki) w 3 godziny. Jutro będę u nich rezerwowal termin na przyszły tydzień.

Tylko ubierz się ciepło ;-) Przynajmniej gdy ja u nich robiłem, to z zewnątrz taki trochę "podwórkowy serwis" był. Robią fachowo i dobrze, ale zaplecze mają takie se. Raczej będziesz stał obok lub siedział w samochodzie (oni zdejmują lampy i robią je w ciepłym pomieszczeniu, ale jest ono niezbyt duże, ja stałem po prostu przed drzwiami, a gdy zaczęło padać, schowałem się w samochodzie, podobny okres to był, styczeń/luty jakoś)
No chyba że przez te ~3 lata zrobili jakieś miejsce dla klienta ;-)

Flaw 
Nowy Forumowicz

Auto: P4 3.2
Wysłany: 09-01-2020, 15:35   

Mnie też czeka operacja regeneracji odbłyśników. Napiszcie tylko proszę jak się demontuje reflektor.

Ps. Jeśli chodzi o oszczędzanie odbłyśników to myślę nad takim rozwiązaniem (niestety bez homologacji)
https://www.youtube.com/w...MZFNzqN9yc&t=6s

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 09-01-2020, 17:57   

To nie lepiej zmienić halogeny przeciwmgłowe na homologowane dzienne lub na halogeny z dziennymi.

Sebastian_T 
Forumowicz

Wysłany: 10-01-2020, 08:11   

Też poszedłbym w halogeny z dziennymi, zamiast w kierunkach. Cokolwiek - i Ci ubezpieczyciel nie zwróci, bo stwierdzi, że nie było homologacji (a oni nie są zbyt chętni do wyskakiwania z kasy ;-) ).

Generalnie z tymi LED'ami to w PIV potrafią być cyrki (tzn. podejrzewam, że to kwestia chińskich LED'ów, a nie PIV). Kiedyś wsadziłem w pozycje przednie, co i rusz padały, a komputer świrował (mimo że miały rzekomo can-bus). A gdy wsadziłem raz na próbę na tył (pozycja+stop), to mi wyskoczył alarm ABS, i nie chciał się skasować (nawet u Zbyszka), dopóki nie wpadliśmy na pomysł, że to te LED'y z tyłu - po zmianie na normalne żarówki wszystko wróciło do normy.

Flaw 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-01-2020, 13:32   

Wiadomo, że z homologacją "bezpieczniej". Napiszcie mi proszę jak świecą te halogeny w porównaniu do standardowych.

Ps. Ma ktoś schemat jak się wyciąga przednie lampy?

Sebastian_T 
Forumowicz

Wysłany: 10-01-2020, 14:06   

Halogenów nie mam, więc nie podpowiem, sam chętnie "posłucham".

Co do lamp. Co prawda po rosyjsku, ale są obrazki ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=J8zIv2kmMgU
Generalnie - trzeba zluzować zderzak.

Flaw 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-01-2020, 16:23   

Sebastian_T napisał/a:
Co do lamp. Co prawda po rosyjsku, ale są obrazki ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=J8zIv2kmMgU
Generalnie - trzeba zluzować zderzak.

Dziękuję.

DaveTor 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-01-2020, 20:22   

Sebastian_T napisał/a:

Tylko ubierz się ciepło ;-) Przynajmniej gdy ja u nich robiłem, to z zewnątrz taki trochę "podwórkowy serwis" był. Robią fachowo i dobrze, ale zaplecze mają takie se. Raczej będziesz stał obok lub siedział w samochodzie (oni zdejmują lampy i robią je w ciepłym pomieszczeniu, ale jest ono niezbyt duże, ja stałem po prostu przed drzwiami, a gdy zaczęło padać, schowałem się w samochodzie, podobny okres to był, styczeń/luty jakoś)
No chyba że przez te ~3 lata zrobili jakieś miejsce dla klienta ;-)

A to dobre:D jak zasugerowałem, że mnie znajomi z wawy przejmą na czas naprawy to prawie się człowiek obrazil- "ale po co, pan sobie siądzie, gazetę poczyta!" :) Więc może, coś się zmieniło od czasu jak im nagadales te trzy lata temu;)

#Flaw, chcesz wyjąć lampy, żeby wysłać do regeneracji odbłyśnika? Nie masz szansy znaleźć warsztatu, który Ci na miejscu wyjmie lampy, rozklei, podmieni odbłyśnik, sklei i wlozy lampy? Oszczędzasz sporo czasu, kasa względnie ta sama i wiesz czym wyjeżdżasz, nie powiedzą ci, że klosz musiał się rozszczelnic podczas transportu

Odpowiedz do tematu