|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czarna Bestia by bialy jay-z |
Autor |
Wiadomość |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lip 2013 Posty: 1376 Skąd: Ścinawa
|
Wysłany: 01-05-2019, 00:23
|
|
|
Najprawdopodobniej tak. Wszystko ustalą biegli. Na moje oko motor jadący z prędkością 50km/h pewnie by zdarzył mnie wyminąć bądź zahamować, a już na pewno by gość nie leżał 35m dalej od auta. |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24315 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 01-05-2019, 22:40
|
|
|
Rzadko zdarza się, aby w takiej sytuacji winnym została osoba przekraczająca prędkość - znam tylko 1 taki przypadek z Elbląga. Winny będziesz bo wymusiłeś pierwszeństwo i to pewnie biegli wezmą pod uwagę.
Jakoś w ub. roku była kwestia że pijany i bez uprawnień zabił dziecko jadące rowerem - niestety to dziecko wyjechało nagle i ono było sprawcą, więc w opinii wielu wyrok okrutny, ale niestety sąd nie mógł wydać innego.
Pijaka można sądzić za inne przewinienia, ale nie był on sprawcą tamtego akurat wypadku. |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lip 2013 Posty: 1376 Skąd: Ścinawa
|
Wysłany: 02-05-2019, 09:16
|
|
|
Oczywiście w żadnym stopniu nie podważam nawet tego że jestem winny. Istnieje coś takiego jak współwina. I tak przykładowo moje wymuszenie to powiedzmy. 60% procent zdarzenia 30%procent jego nadmierna prędkość 10% inne czynniki tj. zasłaniający nas samochód, zasłaniające znaki na wyspie między pasami, czy chociażby jego jazda środkowym pasem a nie pasem prawym.
Sprawą rozpocznie się dopiero gdy Pani policjant wróci z L4 ciężko powiedzieć. |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|