Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chip tuning 1,8 DID
Autor Wiadomość
Xargos 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DID 2WD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2020, 12:52   Chip tuning 1,8 DID

Witam wszystkich forumowiczów.

Tak jak sugeruje temat zastanawiam się nad chipem dla swojego ASX-a (2012 rok).
Silnik to 1,8 DID MIVEC 2WD (4N13) 150KM.
Przebieg to dopiero 70 tyś (udało się kupić fajny egzemplarz).
Czy myślicie że to dobry pomysł ? Ktoś może robił u siebie mapę tego silnika i jest w stanie coś w tym temacie powiedzieć ?

Osobiście bardziej nastawiał bym się na ekonomię a niżeli moc więc liczę na przyrost +/- 20 KM.

Jeżeli już ktoś robił owy tuning to czy jest w stanie polecić jakiś godny warsztat w którym nie "skopią" owego Mitsu ;) ?

Dziękuję za wszelakie wypowiedzi oraz sugestie.

camel88 
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2020, 20:24   

Osobiście nie robiłem ale czytałem że jedna ze znanych w tej dziedzinie firm robiła ASX'a z tym silnikiem chip tuning z pomiarem na hamowni 1200zł, wynik + 30KM i +50Nm, czy warto zastanów się sam, mnie tam mocy nie brakuję, jak na 150KM auto fajnie przyśpiesza i bardzo mało pali, moje średnie spalanie 5,7l/100km

Odpowiedz do tematu