|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chip tuning 1,8 DID |
Autor |
Wiadomość |
Xargos
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DID 2WD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2020, 12:52 Chip tuning 1,8 DID
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Tak jak sugeruje temat zastanawiam się nad chipem dla swojego ASX-a (2012 rok).
Silnik to 1,8 DID MIVEC 2WD (4N13) 150KM.
Przebieg to dopiero 70 tyś (udało się kupić fajny egzemplarz).
Czy myślicie że to dobry pomysł ? Ktoś może robił u siebie mapę tego silnika i jest w stanie coś w tym temacie powiedzieć ?
Osobiście bardziej nastawiał bym się na ekonomię a niżeli moc więc liczę na przyrost +/- 20 KM.
Jeżeli już ktoś robił owy tuning to czy jest w stanie polecić jakiś godny warsztat w którym nie "skopią" owego Mitsu ?
Dziękuję za wszelakie wypowiedzi oraz sugestie. |
|
|
|
 |
camel88
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-03-2020, 20:24
|
|
|
Osobiście nie robiłem ale czytałem że jedna ze znanych w tej dziedzinie firm robiła ASX'a z tym silnikiem chip tuning z pomiarem na hamowni 1200zł, wynik + 30KM i +50Nm, czy warto zastanów się sam, mnie tam mocy nie brakuję, jak na 150KM auto fajnie przyśpiesza i bardzo mało pali, moje średnie spalanie 5,7l/100km |
|
|
|
 |
|
|