|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z silnikiem PIV 3.2 DiD Arab |
Autor |
Wiadomość |
Siwy2934
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3.2 DID Dubai
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2020, 21:47 Problem z silnikiem PIV 3.2 DiD Arab
|
|
|
Witam serdecznie. Mam mały problem sporadycznie zdaża się że mam małe problemu że swoim pajero zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku zdążą się sytuacja jakby nie miał siły ruszyć z miejsca pomimo wdepniętego pedału gazu do podłogi, następuje powolne wkręcanie się na obroty oraz dmuchniecie czarnym dymem i następnie już normalna jazda. Nie zapalają się żadne kontrolki. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Jutro sprawdzę błędy może coś się znajdzie. Jak myślicie co może być przyczyną. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 17-02-2020, 08:55 Re: Problem z silnikiem PIV 3.2 DiD Arab
|
|
|
Siwy2934 napisał/a: | Witam serdecznie. Mam mały problem sporadycznie zdaża się że mam małe problemu że swoim pajero zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku zdążą się sytuacja jakby nie miał siły ruszyć z miejsca pomimo wdepniętego pedału gazu do podłogi, następuje powolne wkręcanie się na obroty oraz dmuchniecie czarnym dymem i następnie już normalna jazda. Nie zapalają się żadne kontrolki. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Jutro sprawdzę błędy może coś się znajdzie. Jak myślicie co może być przyczyną. |
Czujnik doładowania lub EGR |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Siwy2934
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3.2 DID Dubai
|
Wysłany: 05-03-2020, 23:13
|
|
|
Dzięki za jakąś podpowiedź. Mam problem z diagnostyką, mój komputerem nie pokazuje żadnych błędów ale nie jest to aparatura wysokich lotów. W danych przepustnice jest tylko coś dziwnego cały czas jest tam 100% otwarcia, EGR pracuje bo pokazuje to w parametrach bieżących. Nie mogę tylko sprawdzić ciśnienia na wtryskach czy tam listwie CR, jakie ono powinno być? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-03-2020, 09:05
|
|
|
Siwy2934 napisał/a: | Dzięki za jakąś podpowiedź. Mam problem z diagnostyką, mój komputerem nie pokazuje żadnych błędów ale nie jest to aparatura wysokich lotów. W danych przepustnice jest tylko coś dziwnego cały czas jest tam 100% otwarcia, EGR pracuje bo pokazuje to w parametrach bieżących. Nie mogę tylko sprawdzić ciśnienia na wtryskach czy tam listwie CR, jakie ono powinno być? |
A co ci się dzieje? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|