|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Piszczący pasek alternatora |
Autor |
Wiadomość |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 25-02-2020, 09:12
|
|
|
Przez jakieś twarde drewno i z wyczuciem da się wybić. W swoich autach najczęściej używałem prostego dwuramiennego ściągacza uniwersalnego i spokojnie zawsze dało się rozebrać. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 26-02-2020, 21:34
|
|
|
Zawsze byłem zadowolony z Mitsuboshi, Sun, Bando czy Flennor. Z dwoma pierwszymi nigdy problemu nie było.
A przednie łożysko to w imadle wyjdzie, chociaż ja zawsze podgrzewam obudowę opalarką - jest aluminiowa i rozszerza się dość dobrze, wtedy łożysko wychodzi po dotknięciu ręką. |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 23-03-2020, 08:00
|
|
|
Założyłem z ciekawości pasek Dayco i piszczało tak samo bez różnicy niezależnie od naciągnięcia .
Jak silnik parę minut pochodził to przestawało piszczeć nawet jak pasek był bardzo luźny - co dobrze świadczy o jakości kół pasowych i paska .
Zacząłem podejrzewać że to jednak nie jest wina przenoszenia napędu przez pasek .
Kręcąc kołem od pompy wody i alternatora nie zauważyłem luzu czy pisku mimo to
psiknołem silikonem w sprayu pod koło pasowe
pompy wody ,alternatora i pompy wspomagania
-od tygodnia odpalam rano i nie piszczy .
Pryskając wcześniej plakiem na pasek niby przestawało piszczeć
na jeden dzień ale musiałem sporo napsikać ,myślę
że niewielka część plakat wpadała za koła pasowe ,zbyt mała ilość i efekt był krótkotrwały |
|
 |
|
|