|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem skrzynia Legnum automat nie wbija D, wyrzuca biegi |
Autor |
Wiadomość |
TomekSuski
Nowy Forumowicz
Auto: Legnum
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-03-2020, 14:18 problem skrzynia Legnum automat nie wbija D, wyrzuca biegi
|
|
|
Cześć,
mam problem z moim Legnumem 97'.
Ostatnio nie mogłem wrzucić biegów 'do przodu' D. Wsteczny zapina normalnie i działa.
Przesuwam wajchę na D i skrzynia ciągle jest w pozycji jakby N.
Czasem na zimnym silniku uda się zapiąć D i normalnie jeździ.
Czasem dopiero na ciepłym uda się zapiać i jeździ normalnie. Redukcje, wrzucanie wyższego biegu itd.
A ostatnio miałem taki problem, ze udało się wrzucić D, jechałem wtedy trasę 100 km. I po około 50 km nagle bieg zrzuciło na luz. Wyskoczył. Zatrzymałem się, przesunąłem wajchą na N i z powrotem na D i znów załapało i przejechałem z 10 km. Tak potem jeszcze ze dwa razy, aż w końcu w trakcie jazdy znów wyskoczył i już potem nie mogłem wbić D i musiałem holować auto. W tym czasie cały czas R działał, zarówno wrzucało bieg jak i mogłem się poruszać na wstecznym.
Macie jakieś doświadczenie co to może być ? Oddałem gościowi co się zajmuje automatami, ale trochę nie może dojść co mu dolega. Oczywiście skrzynia nie była jeszcze wyjmowana, bo moim zdaniem to jakaś pierdoła, która nie wymaga tego. A jest to auto dość egzotyczne i może mechanik nie wiedzieć o jakiś mykach i może macie jakieś porady co należy tam zobaczyć ?
Jeszcze odnośnie auta. Jeżdżę nim od około roku. Zrobiłem 15 tysięcy km. Zleciłem wymianę oleju jednej firmie około 1 tysiąca km temu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11143 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 18-03-2020, 15:52
|
|
|
Zdaje się, że jest tam regulacja lewarka. |
|
 |
TomekSuski
Nowy Forumowicz
Auto: Legnum
|
Wysłany: 01-04-2020, 12:11
|
|
|
Pozycjoner na skrzyni był już spracowany. Trzeba było wymienić jego wiązki i działa.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|