Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problem skrzynia Legnum automat nie wbija D, wyrzuca biegi
Autor Wiadomość
TomekSuski 
Nowy Forumowicz

Auto: Legnum
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-03-2020, 14:18   problem skrzynia Legnum automat nie wbija D, wyrzuca biegi

Cześć,
mam problem z moim Legnumem 97'.

Ostatnio nie mogłem wrzucić biegów 'do przodu' D. Wsteczny zapina normalnie i działa.
Przesuwam wajchę na D i skrzynia ciągle jest w pozycji jakby N.
Czasem na zimnym silniku uda się zapiąć D i normalnie jeździ.
Czasem dopiero na ciepłym uda się zapiać i jeździ normalnie. Redukcje, wrzucanie wyższego biegu itd.
A ostatnio miałem taki problem, ze udało się wrzucić D, jechałem wtedy trasę 100 km. I po około 50 km nagle bieg zrzuciło na luz. Wyskoczył. Zatrzymałem się, przesunąłem wajchą na N i z powrotem na D i znów załapało i przejechałem z 10 km. Tak potem jeszcze ze dwa razy, aż w końcu w trakcie jazdy znów wyskoczył i już potem nie mogłem wbić D i musiałem holować auto. W tym czasie cały czas R działał, zarówno wrzucało bieg jak i mogłem się poruszać na wstecznym.

Macie jakieś doświadczenie co to może być ? Oddałem gościowi co się zajmuje automatami, ale trochę nie może dojść co mu dolega. Oczywiście skrzynia nie była jeszcze wyjmowana, bo moim zdaniem to jakaś pierdoła, która nie wymaga tego. A jest to auto dość egzotyczne i może mechanik nie wiedzieć o jakiś mykach i może macie jakieś porady co należy tam zobaczyć ?

Jeszcze odnośnie auta. Jeżdżę nim od około roku. Zrobiłem 15 tysięcy km. Zleciłem wymianę oleju jednej firmie około 1 tysiąca km temu.

Pozdrawiam

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 18-03-2020, 15:52   

Zdaje się, że jest tam regulacja lewarka.

TomekSuski 
Nowy Forumowicz

Auto: Legnum
Wysłany: 01-04-2020, 12:11   

Pozycjoner na skrzyni był już spracowany. Trzeba było wymienić jego wiązki i działa.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu