Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezpieczniki i przekaźniki - Lancer CYxA
Autor Wiadomość
Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2020, 15:13   

Tutaj masz opis dla silnika 4B10.
http://mmc-manuals.ru/man...00171000ENG.HTM
Ogólnie tutaj masz całego manuala online.
http://mmc-manuals.ru/man...09/index_M1.htm

kamil_111 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Sedan 2008
Wysłany: 17-04-2020, 23:16   

Dzieki! Takze z tych schematow wyglada na to, ze przekaznik jest zintegrowany gdzies w sterowniku i nie ma jako tako oddzielnego przekaznika (kostki), ktory mozna wymienic? Czy rzeczywiscie to jest mozliwe?

Idac za schematem sprawdzilem obwod roboczy pompy, polaczylem ze soba piny 1 z kostek C i D (igly we wskazane piny i kabelek) i ... pompa odpalila. Auto rowniez odpala.
Dalej sprawdzilem uklad sterowania, napiecie we wskazanych na schemacie pinach A i B, napiecie jest na obu, na zaplonie. Zatem sterowanie wyglada ok.

Takze czy jest tam gdzies sam przekaznik odpowiadajacy za pompe paliwa, ktory mozna wymienic? Czy trzeba by bylo wymienic cala skrzynke (az nie chce sie wierzyc)??

Pomocy! :P

hubus 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Wysłany: 21-04-2020, 23:17   

Przekaźnik to przekaźnik, nawet jak jest wlutowany (w co wątpię) to da się go wymienić.

kamil_111 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Sedan 2008
Wysłany: 23-04-2020, 22:53   

No wlasnie sie okazalo, ze przekaznik jest wlutowany w plyte.. :?
I sa tam dwie plyty, zlaczone ze soba - nie tak latwo dojsc po pinach, ktory to jest ten wlasnie przekaznik.

Dlatego postanowilem poszukac na alegro calej skrzynki i udalo mi sie znalezc dokladnie o takim samym numerze (jedyna). Przyszla, wymienilem, pompa sie zalacza, samochod odpala z pierwszego.

Tylko niestety nie moglo byc az tak pieknie - wyskakuje mi na ekranie wraz z zaplonem 'System Error'. Teraz nie wiem czy nie ma to zwiazku jednak jakas roznica np. wyposazenia (chociaz numer czesci identyczny) :-k
No ale tu bez podlaczenia do kompa sie nie obejdzie.

Mareckiziomek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
  Wysłany: 04-10-2021, 07:55   Bezpieczniki do oświetlenia w kabinie

Cześć. Padło mi oświetlenie panelu przycisków do radia, klimatyzacji, świateł awaryjnych, oświetlenia kabinowego oraz w bagażniku. Ma ktoś może diagram bezpieczników bądź wie który to jest? Lancer 1.8 MIVEC, 2009 hatchback.
Próbowałem znaleźć na forum ale coś mi nie idzie.
Dziękuję za pomoc.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 04-10-2021, 08:43   

zobacz bezpiecznik ROOM/CLOCK (tak był oznaczony w Galancie) wewnątrz auta

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 04-10-2021, 09:59   

Mareckiziomek, na stronach Mitsubishi masz instrukcję obsługi do swojego rocznika i tam masz rozpiskę bezpieczników.
https://www.mitsubishi.kr...slugi#samochody

Mareckiziomek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 04-10-2021, 17:11   

Bizi78 napisał/a:
Mareckiziomek, na stronach Mitsubishi masz instrukcję obsługi do swojego rocznika i tam masz rozpiskę bezpieczników.
https://www.mitsubishi.kr...slugi#samochody

Dziękuję, temat rozwiązany, instrukcja obsługi jak najbardziej pomogła i na pewno przyda się na przyszłość :)

Ghostly 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer CY0
Wysłany: 02-08-2022, 10:09   

Hej,

taka sytuacja: podłączenie kamerki samochodowej (mai 70pro) na stałe do skrzynki bezpieczników przez adapter UP02 za pomocą baypass minival

-nie mogę sięgnąć sondą i zobaczyć z której strony jest plus i minus na bezpiecznikach pod kierownicą oraz czy wszystkie gniazda mają plus po tej samej stronie?
- z tego co się rozeznałem ma to znaczenie przy włożeniu tego baypassa (tam gdzie wychodzi czerwony kabel jest minus) - dzięki poprawnemu włożeniu kamerka też będzie chroniona bezpiecznikiem (filmik)

Dodatkowo, jakieś rady pod który podłączyć stałe? Myślałem, żeby pod bezpiecznik nr 19 (Gniazdo akcesoriów), już mierzyłem multimetrem jest tam stałem 12V. Jeszcze muszę znaleźć taki który dostaje prąd po załączeniu stacyjki... (myślałem o nr 11 - wycieraczka)

Andrzej191 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 02-08-2024, 18:30   

witam,
Podepnę sie pod temat bo świeższego nie znalazłem.
Padła mi zapalniczka i chciałem sprawdzić czy przypadkiem bezpiecznik się nie przepalił. Poszukałem w instrukcji gdzie są i otworzyłem klapkę przy kolanie.
No bez jaj!!! Bezpieczniki z trudem ale znalazłem ale jak ja mam tam wsadzić łapę???
Rozumiem że Azjaci mają rączki jak dzieci ale ja też nie mam łopat zamiast dłoni.
Jest może jakis sprytny sposób bez demontowania spodu żeby się tam dostać?
Z góry dzięki za pomoc
pozdro

Odpowiedz do tematu