|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przegląd ASX - po 3 roku użytkowania |
Autor |
Wiadomość |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 28-04-2020, 12:23 Przegląd ASX - po 3 roku użytkowania
|
|
|
Cóż, licznik wybił tę przykrą godzinę i musiałem się udać do ASO. Kompletny przegląd mechaniczny z wymianą płynów i filtrów, przeglądem nadwozia, przeglądem oraz dezynfekcją klimatyzacji - szacunkowo 1770 zł. Chyba, że po drodze jeszcze coś wypadnie. Już tęsknię za swoim poprzednim Peugeotem, gdzie w tej cenie miałbym dwa przeglądy i też w ASO. Cena po prostu zwala z nóg |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21000 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 28-04-2020, 12:34
|
|
|
Trzeba było płyny, oleje i świece kupić we własnym zakresie, byłoby taniej. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 28-04-2020, 12:55
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Trzeba było płyny, oleje i świece kupić we własnym zakresie, byłoby taniej. |
Niby tak. Pytanie ile bym zaoszczędził? Myślę, ze pewnie nie więcej niż 10-15%. Z drugiej strony zawsze istnieje ryzyko, że w przypadku ewentualnych problemów ASO by miało wymówkę ... "nie nasz filtr, nie nasz problem". A tak biorą pełną odpowiedzialność za usługę i jakość użytych części. Coś za coś. I oczywiście nadal wydaje mi się, że sam koszt przeglądów a Mitsubishi jest wysoki, np. same stawki za roboczogodzinę nieźle podbijają cenę ... |
|
|
|
 |
bob1969
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
|
Wysłany: 28-04-2020, 14:11
|
|
|
Prawda. Jest taki zapis w warunkach gwarancji, że nie ponoszą odpowiedzialności za części pochodzące z poza ASO. W razie czego będą przepychanki, ekspertyzy. Ale zaryzykować można, bo jaką wadę może posiadać filtr oleju albo kabinowy? |
|
|
|
 |
|
|