|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pompa zatapialna do studni |
Autor |
Wiadomość |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2020, 18:10 Pompa zatapialna do studni
|
|
|
Co macie, co polecacie?
Ważna jest wysokość podniesienia, ciśnienie nie musi być jakieś tam specjalne, ważne, żeby pompa podawała wodę do zbiornika, potem to już inna sprawa, czyli ciśnienie nie ma znaczenia Ma być oszczędna i tyle.
15m do lustra i 1,8m wody |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2020, 19:27
|
|
|
to też zależy jaką masz średnice studni, u moich rodziców przez większość czasu była membranowa ok. 300w, ale mocno hałasowała pomimo tego że była na 7 metrach, studnia u mnie ma ok. 10m i 102mm średnicy.
tydzień temu została kupiona pompa głębinowa IBO 3,5" SCM 2/14-1,1kW, razem ze zbiornikiem przeponowym 50l, ustawiona jest żeby pompowała do 4 bar i załączała się przy niecałych 2.
Na razie nie mogę się więcej wypowiedzieć bo ostatnio pada deszcz, ale będzie służyła do podlewana kropelkowego. |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
|
|