Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy posiadacze Miśków się pozdrawiają?
Autor Wiadomość
lupusek
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2007, 12:38   Czy posiadacze Miśków się pozdrawiają?

Witam Forumowiczów :)
czytam forum i czasami nawet coś skrobnę, a nawet spotykam się na tym forum z opiniami o tym, że jest to najlepsze forum.
ale zastanawiam sie czy posiadacze Miskow sie pozrawiaja. kiedys mialem Garbusa i to bylo cos, wszyscy sie pozdrawiali.
jezdze Montero, ale jak patrze na innych w Pojarkach to mam wrazenie, ze moje skinie bedzie zle odebrane.
zastanawiam sie czy macie takie same odczucia. nic oczywiscie nie sugeruje , bo byc moze to ja nie wiem ze mozna sie pozdrawiac.
swoja droga byloby milo aby taki zwyczaj sie mogl upowszechniac, skoro tak wiele osob jest zakochana w swoich samochodach, i to ich laczy.
pozdrawiam
lupusek

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-05-2007, 14:04   

Ja chetnie sie usmiecham lub pozdrawiam innych posiadaczy samochodow marki Mitsubishi. Szczegolnie Pojarek i Eleczek. Czesto jest tak, ze nie reaguja. Czy jest to zle odbierane? Nie wiem, jak jedzie typ ktory mysli, ze jest krolem szosy to mam go gdzies. Zapominam o tym. Czasami mysle jak gosc moze miec Mitsu. Taki fajny wozik a taki palant za kolkiem.
:wink:

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 29-05-2007, 15:04   

ja sadze, ze po prostu wieksza czesc posiadaczy aut (w tym rowniez mitsu) traktuje je jak najzwyklejszy na swiecie srodek transportu i tyle, bez zadnych dodatkowych ideologii. i pewnie dla takich osob dziwne moze wydawac sie takie pozdrawianie z tytulu posiadania auta tej samej marki;)

fajne byloby np rozpowszechnienie lepki klubowej mitsumaniaki i wtedy takie pozdrawianie sie wsrod klubowiczow na drodze jest calkowicie uzasadnione.

pozdrawiam!

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 29-05-2007, 16:08   

lupusek napisał/a:
kiedys mialem Garbusa i to bylo cos, wszyscy sie pozdrawiali.
Też kiedyś miałem Garbusa, ale to dawno było .... :)
Na moto ludziska to się dopiero pozdrawiają! I nieważne kto na jakim sprzęcie jedzie. Każdy machnie czy jak się mija, czy jak wyprzedza. Super!

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

tom-ash
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2007, 17:25   

Kiedy za pierwszym razem pozdrawiałem kierowców misków (zazwyczaj terenowych) to wydawali się być lekko zdziwieni, ale kiedy mijałem ich po raz kolejny to wtedy odwzajemniali przywitalny gest :) tak wiec tworzy się nowa tradycja :D

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 30-05-2007, 18:15   

Strasznie zależy od mijanego kierowcy.... jak widzę zainteresowanie "misiem na drodze", to pozdrawiam i zazwyczaj z wzajemnością......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

lupusek
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2007, 20:53   

tzn, ze trzeba zaczac machac raczka i miec nadzieje, ze ktos tam w aucie na to odpowie. ja tez traktuje auto uzytkowo ale byloby milo, skoro tyle osob jest na tym forum, w tym klubie.

Stygijczyk
[Usunięty]

Wysłany: 02-06-2007, 19:11   

a wiec od dzis w warszawie bede machal kazdemu kierowcy w MIsku :) sporo tych miskow na Pulawskiej gdzie jezdze codzinnie :P

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 02-06-2007, 19:43   

JCH napisał/a:
Na moto ludziska to się dopiero pozdrawiają! I nieważne kto na jakim sprzęcie jedzie. Każdy machnie czy jak się mija, czy jak wyprzedza. Super!

Panie a na rowerach szosowych co się dzieje :mrgreen:

Też uważam że większa część użytkowników mitsu traktuje je jako normalne auto. Ale jeśli widzę że właściciel jest w jakiś sposób maniakiem mitsu zawsze jakiś gest w jego stronę :p

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2007, 07:36   

Ja ostatnio często bywał w wa-wie i jak pozdrawiam to każdy jest strasznie zdziwiony. Chyba jeszcze nie trafiłem na mitsumaniaka. Jakby co to śmigam czerwoną Carismą o nr NOET.

gifter
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2007, 09:23   

jakby bylo mitsu tyle co garbusów to czesciej by sie pozdrawiali ;) kwestia ilosci jezdzacych aut i ich rocznika ;)

grechotnik
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2007, 20:11   

...słyszałem że kierowcy land roverów też się pozdrawiają...tak więc myślę że zwyczaj możnaby wprowadzić...ciekawe tylko czy któryś z chłopów oderwanych od roli (a takich jest pełno w moim miasteczku) załapie o co mi chodzi...jutro muszę spróbować

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 06-06-2007, 08:17   

:D

kudeł
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2007, 22:03   

Jestem za, Miśkiem jeżdżę od niedawna, ale pomysł jest OK.

lupusek
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2007, 20:33   

właśnie przejechałem 3000 km od momentu powstanie tego postu i machałem rączką do kolegów. no i mam takie wrażenia.
4LITERY!!!!!!
chyba rzeczywiście trudno stworzyć "nową świecką tradycję"
ale będę próbował dalej. :?

Odpowiedz do tematu