|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.6] Transponder do kluczyka |
Autor |
Wiadomość |
Dinee
Nowy Forumowicz Dinee
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2020, 20:20 [1.6] Transponder do kluczyka
|
|
|
Dzień dobry, potrzebuję Waszej pomocy. Potrzebuję zapasowy kluczyk do auta (ASX z 2015 roku). Oddałam auto do myjni gdzie zgubiono transponder z kluczyka. Skończyło się holowaniem do serwisu bo myślałam, że coś z alarmem się stało i odłączył zapłon. W serwisie sie okazało, że kluczyk nie ma transpondera. Brakuje tylko transpondera, grot kluczyka mam. Mam drugi działający jednak chcę mieć 2 sprawne komplety kluczyków. Zakup w serwisie to 1200 zł, czy mogę kupić sam transponder i zaprogramować go. Czy to jest możliwe? Jakie są koszty?
Będę wdzięczna za Waszą pomoc, miejcie na uwadze że jestem kobietą i mimo, że jestem trochę technicznie zorientowana, to ten temat jest mi obcy ,
Dinee |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 02-06-2020, 20:53
|
|
|
Tak jak napisałem w poprzednim temacie, podjedź najpierw autem do punktu z auto zamkami (awaryjne otwieranie itp.) i spytaj czy da radę.
Sam transponder (ID46 chyba taki jest w ASX-ie) kosztuje od kilkunastu do kilkudziesięciu złociszy.
Zaprogramowanie tak strzelam 200-300zł.
Ewentualnie spytaj jeszcze w ASO czy jak przywieziesz transponder to czy go zakodują MUT-em (kompem serwisowym).
Nie wiem z jakiej części Wa-wy jesteś ale poszukaj w google.
Tutaj pierwsze z brzegu:
https://www.auto-zamki.pl/index.html
http://www.autokluczyk.eu/
Tylko szukaj takich z licencją policji (mający papier). |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1926 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 03-06-2020, 07:48