|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 GDI] Błąd 25 - czujnik ciśnienia atmosferycznego |
Autor |
Wiadomość |
m4ci3k91
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-06-2020, 22:31 [1.8 GDI] Błąd 25 - czujnik ciśnienia atmosferycznego
|
|
|
Witam.
Mam taki problem. Kupiłem Pajero Pinin 1.8 GDI z 99r, AUTOMAT. Od samego poczatku mam problem z kontrolką check engine i błędem 25 (czujnik ciśnienia atmosferycznego). Podłaczalem do komputera i pokazuje wartosci odczytu z tego czujnika od 1kPa do 7kPa.. caly czas sie to zmienia.. dodatkowo odczyt z czujnika temperatury oleju pokazuje -65 stopni (wogole nie moge znalesc takiego czujnika, ktos stwierdzil ze jest w skrzyni). Co do pracy silnika to raz jak odpale to trzyma wolne obroty na poziomie poprawnych 800 a jak zgasze i zapale ponownie trzyma 1200.. martwi mnie spalanie bo po miejscu konputer pokladowy pokazuje 15l i wiecej. Check engine nie swieci caly czas tylko zapala i gasnie podczas jazdy.. pytanie brzmi czy ten blad jest zwiazany z przeplywomierzem i o co chodzi z tym czujnikiem temperatury oleju ktory pokazuje -65stopni.
Prosze o pomoc |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21001 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 04-06-2020, 00:03
|
|
|
m4ci3k91 napisał/a: | pytanie brzmi czy ten blad jest zwiazany z przeplywomierzem |
Tak, czujnik ciśnienia i temperatury jest w przepływomierzu.
Jeśli chodzi o czujnik temp. oleju w skrzyni to jest nad miską.
Możesz sprawdzić przy zadanych temp. jaką ma rezystancję.
Tylko czujnik ten ma chyba 2 piny w kostce a nie jak na fotce z manuala 10 .
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
m4ci3k91
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
|
Wysłany: 04-06-2020, 20:50
|