Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.8 GDI] Błąd 25 - czujnik ciśnienia atmosferycznego
Autor Wiadomość
m4ci3k91 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-06-2020, 22:31   [1.8 GDI] Błąd 25 - czujnik ciśnienia atmosferycznego

Witam.
Mam taki problem. Kupiłem Pajero Pinin 1.8 GDI z 99r, AUTOMAT. Od samego poczatku mam problem z kontrolką check engine i błędem 25 (czujnik ciśnienia atmosferycznego). Podłaczalem do komputera i pokazuje wartosci odczytu z tego czujnika od 1kPa do 7kPa.. caly czas sie to zmienia.. dodatkowo odczyt z czujnika temperatury oleju pokazuje -65 stopni (wogole nie moge znalesc takiego czujnika, ktos stwierdzil ze jest w skrzyni). Co do pracy silnika to raz jak odpale to trzyma wolne obroty na poziomie poprawnych 800 a jak zgasze i zapale ponownie trzyma 1200.. martwi mnie spalanie bo po miejscu konputer pokladowy pokazuje 15l i wiecej. Check engine nie swieci caly czas tylko zapala i gasnie podczas jazdy.. pytanie brzmi czy ten blad jest zwiazany z przeplywomierzem i o co chodzi z tym czujnikiem temperatury oleju ktory pokazuje -65stopni.
Prosze o pomoc

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 04-06-2020, 00:03   

m4ci3k91 napisał/a:
pytanie brzmi czy ten blad jest zwiazany z przeplywomierzem

Tak, czujnik ciśnienia i temperatury jest w przepływomierzu.

Jeśli chodzi o czujnik temp. oleju w skrzyni to jest nad miską.
Możesz sprawdzić przy zadanych temp. jaką ma rezystancję.
Tylko czujnik ten ma chyba 2 piny w kostce a nie jak na fotce z manuala 10 :doubt: .

m4ci3k91 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Wysłany: 04-06-2020, 20:50   

Dzieki. Dzis zmienilem przeplywomierz i zobacze czy blad powroci.

Odpowiedz do tematu