|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Wycie, szum przy wciskaniu sprzegla (najglosnie |
Autor |
Wiadomość |
radoslavv
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-06-2020, 22:27 [II 2.0 DID] Wycie, szum przy wciskaniu sprzegla (najglosnie
|
|
|
Czesc, od jakichś 2 tygodni przy wciskaniu sprzęgła dochodza mnie dziwne dźwięki. Czasem mniej czasem więcej słychać coś ala wycie, jak na nagranym filmie.
https://mega.nz/file/n9g12Loa#MlSYrTdpRKHPKc0auJHfqs5lprZxgdIVKS-IBWqoH7c
Głośniej jest, gdy pedał wciągnięty jest do połowy, ciszej gdy do końca. Podczas jazdy z biegami jest wszystko ok, wchodzą bez problemu, nic się nie ślizga. Ten dźwięk to jedyny symptom.
I teraz pytanie, czy jeśli to łożysko to czeka mnie wymiana całego kompletu sprzęgła, a z kolei jeśli tak to czy wymieniać też dwumase? Przebieg 150k, 2008 r. Części sprawdzałem w sklepie, na forach polecaja LUK: 850 sprzeglo komplet, 1050 dwumasa. Ile natomiast mechmagicy liczą sobie za wymianę (tzn. jak powiedzą mi ile to żebym wiedział, że jest ok i nie muszę szukać innego)?
Dzięki a wszelkie sugestie. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 18-06-2020, 19:35
|
|
|
najprawdopodobniej lozysko dociskowe
i tak trzeba wszystko rozkrecac do wymiany wiec niech mechanik zobaczy w jakim stanie jest 2mas |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
|
|