Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
obcieranie podczas jazdy
Autor Wiadomość
Raflph85 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-07-2020, 01:43   obcieranie podczas jazdy

witam,
mam ostatnio problem: mianowicie podczas jazdy, juz zaraz po ruszenih z miejsca slysze odglos jakby cos obcieralo, im szybciej jade tym szybciej obciera, analogiczna sytuacja jak jadę wolno.
zastanawiam sie co to moze byc? piasty, dwumas, czy lozyska czy co innego? martwie sie bo czeka mnie parę ladnych kilometrow do zrobienia i mam malo czasu na usuniecie problemu. Pomyslalem, ze sprawę trochę przyspieszy i ulatwi tutaj zaczerpniecie info.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 12-07-2020, 09:08   

Ale po przejechaniu dłuższego dystansu ustępuje :?:
Jeśli tak to może klocki.
Jeśli nie ustępuje to może krzywa tarcza lub jeśli zacisk jest blisko felgi to może jakiś odważnik obciera.

Fredi1 
Forumowicz

Auto: Mitsubiahi Asx1.6DI-D 4wd
Wysłany: 12-07-2020, 12:57   

Spróbuj nacisnąć lekko hamulec podczas jazdy może klocek gdzieś obciera o tarcze bo się tłoczek przytar i nie odbija.

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Wysłany: 12-07-2020, 19:07   Re: obcieranie podczas jazdy

Raflph85 napisał/a:
witam,
mam ostatnio problem: mianowicie podczas jazdy, juz zaraz po ruszenih z miejsca slysze odglos jakby cos obcieralo, im szybciej jade tym szybciej obciera, analogiczna sytuacja jak jadę wolno.
zastanawiam sie co to moze byc? piasty, dwumas, czy lozyska czy co innego? martwie sie bo czeka mnie parę ladnych kilometrow do zrobienia i mam malo czasu na usuniecie problemu. Pomyslalem, ze sprawę trochę przyspieszy i ulatwi tutaj zaczerpniecie info.

Nie no! Przecież jasnowidzami nie jesteśmy! Weź podnośnik i podnieś każde koło z osobna i nim pokręć. Nikt na forum przez internet nie naprawi Ci samochodu, ani też nie postawi w tym przypadku trafnej diagnozy. Jeszcze jedno pytanie, jaki masz samochód? W opisie Space Star a to jest dział ASX-a.

Odpowiedz do tematu