|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
3 światło stop |
Autor |
Wiadomość |
marmach
Forumowicz
Auto: Lancer 1.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-04-2020, 21:27 3 światło stop
|
|
|
Witam,
3 światło stop w klapie bagażnika zapala się, niestety świeci słabiej, nierównomiernie (co drugie pole słabiej). Pytanie, czy w takim wypadku tylko wymiana, czy to jest naprawialne? Będę wdzięczny za informację zwrotną.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Roguuu95
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 TDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Maj 2019 Posty: 44 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-04-2020, 22:06
|
|
|
Sprawdź dobrze kabelki itd czy wszystko dobrze styka, ja miałem podobny problem, myślałem że będzie potrzebna wymiana, a skończyło się na poprawie wtyczki i poprawie mocowania tego wszystkiego. Tak więc od tego bym zaczął, zwłaszcza że dostęp do tego jest dość prosty
Samego światła bardzo ciężko rozebrać bo robione w taki sposób by wymienić, a nie naprawiać (plastik i szkło jest zstopione ze sobą), ale dla upartego to i to się uda, więc ostatecznie też tak możesz spróbować |
|
|
|
 |
driver1968
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer sportback 2009
|
Wysłany: 13-07-2020, 15:46
|
|
|
Cześć. A możesz w kilku słowach napisać jak dostać się do tych kabelków. Bo pojechałem na przegląd i okazało się, że w ogóle nie mam 3 światła. Chciałbym to naprawić sam, bo to nawet dla bezpieczeństwa tylko nie wiem gdzie zacząć poszukiwania kabli. |
|
|
|
 |
Roguuu95
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 TDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Maj 2019 Posty: 44 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-07-2020, 17:55
|
|
|
Ty masz sportbacka to nie wiem jak to tam wygląda. U mnie w sedanie otworzyłem bagażnik, ściągnąłem plastik co tam jest i od razu był dostęp do wtyczki od 3ciego światła |
|
|
|
 |
|
|