|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Reflektory |
Autor |
Wiadomość |
15788
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2014r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-07-2020, 15:15 Reflektory
|
|
|
Podczas wykonywania przeglądu okazało się, że w moim ASX są nieoryginalne reflektory i źle świecą (tworzą się dwie linie odcięcia) - prawdopodobnie ktoś przede mną wsadził najtańsze "chinczyki". Chciałbym poszukać i zakupić używane, ale oryginalne lampy - nie wiem tylko, w jaki sposób poznać, że są one własnie oryginalne, żeby nie wpaść drugi raz na taką minę... Czy wie ktoś może, jakich oznaczeń szukać, albo po czym poznać, że lampy są oryginalne? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21006 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 15-07-2020, 15:20
|
|
|
Najlepiej sprawdzić w katalogu numer OE lamp po vinie auta i wtedy szukać. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
15788
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-09-2020, 13:32
|
|
|
Odgrzebię temat, bo dalej szukam lamp. Za poradą powyżej, odszukalem nr. lamp. Do tego przejrzałem masę aukcji i z tego co udało mi się ustalić, lampy które wyglądały na oryginalniejsze miały: białym tuszem nadruki na czarnym plastiku na lampie (patrząc na lampę od góry). Miały też wbity nr. części na dole klosza (patrząc na lampę od przodu). Namierzyłem parę lamp, które chciałem kupić, nie miały one jednak oznaczeń na górze, o których wspomnialem. Zapytałem sprzedawcy - twierdzi, że są oryginalne, mają wbity nr części na kloszu plus są firmy "Stanley" (też wbite na kloszu). Czy ktoś, kto ma (albo zna) oryginalne lampy może potwierdzić, że na oryginałach znajdują się właśnie takie oznaczenia (i czy faktycznie firma o której wspomnialem produkowala oryginalne lampy do ASX?).
Być może dużo tu mojego dochodzenia do prawdy, ale drugi raz nie chcę się pomylić i zamontować nie orginalnych lamp :/
Z góry dzięki za porady. |
|
|
|
 |
PTE
Forumowicz

Auto: był ASX 1.6
|
Wysłany: 26-09-2020, 22:26
|
|
|
Tak, Stanley jest producentem reflektorów trafiających na pierwszy montaż do samochodów Mitsubishi. Nazwa widnieje na dolnej części klosza. Koszt nowego reflektora do ASX to około 2500 zł (przynajmniej na tyle wycenił to warsztat, w którym likwidatorem w tym roku skutki małej obcierki o słupek parkingowy). |
|
|
|
 |
15788
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-09-2020, 10:52
|
|
|
Dzięki za potwierdzenie! W takim razie wezmę je. PS. Pytałem już wcześniej, w ASO we Wrocławiu w 2400zł za jedną lampę. |
|
|
|
 |
|
|