Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.4 MIVEC] Mitsubishi Outlander 2.4
Autor Wiadomość
chrisnewmann 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 v6 Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-07-2020, 12:05   [II 2.4 MIVEC] Mitsubishi Outlander 2.4

Witam,

Chcę kupić Outlandera ll powyżej 2008, benzyna 2.4l ( najlepiej 3.0) w wersji 7 osobowej.
Proszę Was o opinię na temat tego ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/of...o-ID6DeSoY.html
Czy jest ktoś w stanie podjechać zobaczyć czy warto go kupić?
Ja mam 5h jazdy.

Proszę o opinie i porady,
Dziękuję i pozdrawiam
Krzysztof

ledziu 
Forumowicz

Auto: Toyota/mitsu
Wysłany: 30-07-2020, 14:01   Re: Mitsubishi Outlander 2.4

chrisnewmann napisał/a:
Witam,

Chcę kupić Outlandera ll powyżej 2008, benzyna 2.4l ( najlepiej 3.0) w wersji 7 osobowej.
Proszę Was o opinię na temat tego ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/of...o-ID6DeSoY.html
Czy jest ktoś w stanie podjechać zobaczyć czy warto go kupić?
Ja mam 5h jazdy.

Proszę o opinie i porady,
Dziękuję i pozdrawiam
Krzysztof

Za chwile dowiemy się że bronię handlarzy ale... obawiam się że to jest typowa oferta handlarza Mirasa i jedyne co można wywnioskować z treści ogłoszenia to kolor auta, rocznik i wersja silnikowa.
Reszta jest typowym pitu pitu ku uciesze mało doświadczonych kupujących.
Jak połączymy to ze zdjęciami "baaardzo" ładnymi i zagłębiem typu Gubin to robi się ryzykowna mieszanka.

Jeżeli ktoś jest z Ostrowi to niech podjedzie może akurat nie jest żle ale mi osobiście nawet by nie chciało się 20km zrobić.

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 30-07-2020, 22:11   

Auto w stanie idealnym wg. sprzedawcy, ja bym jechał od razu.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 31-07-2020, 21:00   

ledziu napisał/a:
obawiam się że to jest typowa oferta handlarza
to chyba oczywiste - auto ma zagraniczną rejestrację :)

Rander 
Forumowicz

Auto: Outlander III PHEV
Wysłany: 31-07-2020, 21:55   Re: Mitsubishi Outlander 2.4

ledziu napisał/a:
(...)
Za chwile dowiemy się że bronię handlarzy ale... obawiam się że to jest typowa oferta handlarza Mirasa i jedyne co można wywnioskować z treści ogłoszenia to kolor auta, rocznik i wersja silnikowa.
Reszta jest typowym pitu pitu ku uciesze mało doświadczonych kupujących.
Jak połączymy to ze zdjęciami "baaardzo" ładnymi (...).

Zdjęcia istotnie, na pierwszy rzut oka "ładne".
Ale jest fotka komory silnika.
Rozpórka - czy były fabrycznie mocowane? Tego nie wiem. Jeśli nie - to w jakim celu ktoś ją założył?
Dlaczego śruby i nakrętki są zardzewiałe, zarówno przy rozpórce jak i przy pasie przednim? A co gorzej, także i w kielichach amortyzatorów.
Coś tu nie gra.
Ja bym bardzo dokładnie obejrzał resztę.
Uszkodzenia tapicerki w okolicy radia to kosmetyka, ale takie "dziwne" korozje to już raczej do dokładnej analizy.

Adam.

ledziu 
Forumowicz

Wysłany: 31-07-2020, 23:20   

Krzyzak napisał/a:
ledziu napisał/a:
obawiam się że to jest typowa oferta handlarza
to chyba oczywiste - auto ma zagraniczną rejestrację :)

"Tablica okazjonalna" doskonale spełnia swoje zadania wizerunkowe profi sprzedawcy.
Potem usłyszymy o legalnym powrocie na kołach po wykupie pzu :D

Rander napisał/a:
Rozpórka - czy były fabrycznie mocowane? Tego nie wiem. Jeśli nie - to w jakim celu ktoś ją założył?
Dlaczego śruby i nakrętki są zardzewiałe, zarówno przy rozpórce jak i przy pasie przednim? A co gorzej, także i w kielichach amortyzatorów.
Coś tu nie gra.
Uszkodzenia tapicerki w okolicy radia to kosmetyka, ale takie "dziwne" korozje to już raczej do dokładnej analizy.

Tak myślę że to nie ma znaczenia czy śrubka jest zardzewiała czy nie bo widziałem młodsze mitsu z zardzewiałymi śrubkami i tak właściwie nic w tym dziwnego nie było.
To samo tyczy się rozpórki. Każdy jest inny i każdy widzi w innym miejscu zabawę... jeden kupi akcesoryjne felgi z katalogu a inny kupi rozpórkę oczywiście o ile nie była oem.

Tajemnica tego ogłoszenia tkwi gdzie indziej ... dlatego jak ktoś mieszka w Ostr. Maz. można zobaczyć ale wyjazd już nie za bardzo.

Rander 
Forumowicz

Auto: Outlander III PHEV
Wysłany: 01-08-2020, 17:22   

ledziu napisał/a:
(...)
Rander napisał/a:
Coś tu nie gra.

Tak myślę że to nie ma znaczenia czy śrubka jest zardzewiała czy nie bo widziałem młodsze mitsu z zardzewiałymi śrubkami i tak właściwie nic w tym dziwnego nie było.
To samo tyczy się rozpórki. Każdy jest inny i każdy widzi w innym miejscu zabawę... jeden kupi akcesoryjne felgi z katalogu a inny kupi rozpórkę oczywiście o ile nie była oem.

Tajemnica tego ogłoszenia tkwi gdzie indziej ... dlatego jak ktoś mieszka w Ostr. Maz. można zobaczyć ale wyjazd już nie za bardzo.

Nie zrozumiałeś.
Nie chodzi o to, że jakaś tam śruba czy nakrętka jest skorodowana.
Chodzi o to, że w kontekście danego miejsca w pojeździe oraz wieku auta nie ma prawa być w taki sposób skorodowana.
Widziałem wiele aut, czasem trochę naprawiałem lub pomagałem w diagnozach. Piszę to z doświadczenia, zarówno własnego jak i innych osób.
Rozpórka może była kupowana jako zwykłe akcesorium - wtedy nie ma problemu. Ale może była kupowana celem wzmocnienia pojazdu przy ostrej jeździe - wtedy znaczenia nabywa korozja w miejscach naprężeń, o których wcześniej pisałem. Wtedy do dokładnego sprawdzenia inne elementy, jak np. silentbloki, układy przeniesienia napędu, sprężanie, luzy, czystość olejów itd.
Nie można patrzeć na jeden element - należy uwzględniać kontekst i zależności.

Adam.

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 01-08-2020, 18:42   

Rander, w Outlanderze z 2008 roku nie ma prawa być skorodowana nakrętka?? Nie wiem co napisać zatkało mnie. Co do rozpórki to tak ten egzemplarz wyjechał z fabryki.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

ledziu 
Forumowicz

Wysłany: 01-08-2020, 21:14   

Specjalnie obejrzałem te śrubki 100% norma.

Rander napisał/a:
Chodzi o to, że w kontekście danego miejsca w pojeździe oraz wieku auta nie ma prawa być w taki sposób skorodowana.
Widziałem wiele aut, czasem trochę naprawiałem lub pomagałem w diagnozach. Piszę to z doświadczenia, zarówno własnego jak i innych osób.
Rozpórka może była kupowana jako zwykłe akcesorium - wtedy nie ma problemu. Ale może była kupowana celem wzmocnienia pojazdu przy ostrej jeździe - wtedy znaczenia nabywa korozja w miejscach naprężeń, o których wcześniej pisałem. Wtedy do dokładnego sprawdzenia inne elementy, jak np. silentbloki, układy przeniesienia napędu, sprężanie, luzy, czystość olejów itd.
Nie można patrzeć na jeden element - należy uwzględniać kontekst i zależności.

Dosyć ciekawe poglądy... nie będę ich komentował, w sumie nic nowego bo uświadczyłem bardziej skomplikowanych łańcuszków zdarzeń pt. ciśnienie sprysków albo zamiennik przedniej szyby i wspawana ćwiartka :D

Odpowiedz do tematu