|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzypiące sprzegło |
Autor |
Wiadomość |
michal84
Forumowicz
Auto: Colt VII
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-10-2017, 22:31 Skrzypiące sprzegło
|
|
|
Witam,
Pojawił mi się efekt skrzypienia sprzęgła (dźwięk przypomina zardzewiałą sprężynę), pojawia się w momencie wciskania sprzęgła. W którym miejscu i najlepiej czym przesmarować sprzęgło na początek?
Dzięki za podpowiedź. |
|
|
|
 |
Pawlik84
Mitsumaniak
Auto: Colt VII 1.3 '09
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Sie 2015 Posty: 323 Skąd: Dobre Miasto
|
Wysłany: 19-10-2017, 07:01
|
|
|
Nie potrafię powiedzieć w którym miejscu, ale jest tam ta sprężyna, u mnie też się odzywała, wiec wskoczyłem z głową w okolice pedałów i mniej więcej zlokalizowałem - wd40 do reki i po problemie - jest cisza. |
_________________ --
Pozdrawiam; Pawlik
Mitsubishi Colt VII, 2009 1.3, 5d. INVITE |
|
|
|
 |
FTOrek
Forumowicz
Auto: COLT CJ5A
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 668 Skąd: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-10-2017, 11:31
|
|
|
Witam.Jest dźwignia,wystająca ze skrzyni.Z góry naciska ja wysprzeglik,z dołu jest łożysko oporowe.Po środku,pod guma znajduje się okrągła główka.Na niej wspiera się dźwignia.To miejsce posmaruj. |
_________________ 161261 |
|
|
|
 |
michal84
Forumowicz
Auto: Colt VII
|
Wysłany: 05-08-2020, 09:29
|
|
|
Prawie po 3 latach napisze, że psiknięcie w okolicę pedałów dało efekt 3 lata i zero piszczenia. |
|
|
|
 |
|
|