Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przejście z prądem na pakę, bagażnik
Autor Wiadomość
romekdz 
Nowy Forumowicz

Auto: l200
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-01-2015, 16:40   Przejście z prądem na pakę, bagażnik

Witam,

Potrzebuję podać 12V na tył, na pakę, czy bagażnik. wiem jak wyjść za tylnym siedzeniem poza kabinę, widzę po lewej stronie ścianki grodziowej przedniej paki możliwość wejścia z przewodami przez gumowy przepust ale nie wiem gdzie one z tamtąd wychodzą, mam plastikową "kuwetę" czy może gdzieś pod kuwetą można wyjść bez wiercenia ?
tzn. czy ktoś wie gdzie jest zorganizowany taki znów ogumowany przepust do środka paki ?

będę ogromnie wdzięczny za podpowiedź bo mam ograniczone możliwości rozbierania auta a z instrukcji i forum nic nie wycisnąłem

Tył mam zabudowany ale nie daję rady namierzyć miejsca w którym przeszli z prądem instalując oświetlenie w tej zabudowie

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 18-01-2015, 23:46   

Nic z tego nie rozumie. Ty masz oświetlenie na parę czy chcesz mieć?

romekdz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-01-2015, 23:57   

Oświetlenie na pace mam, ale potrzebuję przejść tam z niezależnym zasilaniem 12V prosto z akumulatora (lodówka, suszarka do butów narciarskich, itp.)
czyli przepuścić przewód 2 żyły i zastanawiałem się czy może da się to zrobić obok przewodu którym poprowadzono zasilanie oświetlenia, albo dowolny inny, może ktoś ma jakiś sensowny patent, chciałem wesprzeć się czyimś doświadczeniem zanim rozdłubię i poniszczę kawał auta :)

Witold_Rybarz 
Forumowicz
Witold Rybarz

Auto: L200 '06 a/t
Wysłany: 19-01-2015, 17:51   

jest wiązka na takie okazje przebiega od okolicy akumulatora i kończy sie pod paką albo przy lampie nie pamiętam wystarczy wejść pod auto i znajduję się zaślepiną wtyczkę

romekdz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-01-2015, 21:50   

tak, pod paką jest i nie ma problemu z sensownym przeprowadzeniem kolejnej np. na elementach ramy w dowolnej osłonie czyli bezpiecznie bez specjalnego ryzyka przetarcia w trudniejszym terenie, ale ślepy jestem i pomysłu nie mam jak sensownie wejść z tą wiązką do środka paki aby nie wiercić otworów w blachach paki

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 20-01-2015, 01:00   

Witam
Obok akumulatora jest zaslepiona wtyczka z 2 lub trzema kabelkami. Kable leca do kabiny i jak sciagniesz lewy prog i naroznik na dole w glebi po lewej stronie zobaczysz te same kolory kabli co przy aku zakonczone wtyczka. Druga wtyczka jest w kierunku paki od srodka. Znajduje sie ona tuz przy narozniku progu ( kolory kabli niebieski brazowy i zolty grubosc okolo 5mm. Wychodza one z kabiny i leca pod samochodem w kierunku paki koncza sie zaslepiona wtyczka z lewej strony przy podluznicy na koncu paki.
I jeszcze jedno: na lewym resorem pod paka jest zaslepione malutkie gniazdo z czerwonym kabelkiem to + po przekreceniu na zaplon i sluzy do podlaczenia lempek gniazdek i innych.
Pozdrawiam

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Witold_Rybarz 
Forumowicz
Witold Rybarz

Auto: L200 '06 a/t
Wysłany: 20-01-2015, 08:51   

odkręć tylną lewą lampę i tam bez problemu przejdziesz od spodu - końca ramy do paki w samym jej narożniku

romekdz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-01-2015, 11:01   

Witold i tokyo - ogromne dzięki za pomoc, to jest to czego mi brakowało

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 21-01-2015, 10:46   

Witam. W lewym i prawym przednim rogu paki są dwa gumowe korki. Pozdrawiam.

pawel80 
Forumowicz

Auto: L200 '11 178hp
Wysłany: 04-09-2020, 19:57   

tokyo napisał/a:
Witam
Obok akumulatora jest zaslepiona wtyczka z 2 lub trzema kabelkami. Kable leca do kabiny i jak sciagniesz lewy prog i naroznik na dole w glebi po lewej stronie zobaczysz te same kolory kabli co przy aku zakonczone wtyczka. Druga wtyczka jest w kierunku paki od srodka. Znajduje sie ona tuz przy narozniku progu ( kolory kabli niebieski brazowy i zolty grubosc okolo 5mm. Wychodza one z kabiny i leca pod samochodem w kierunku paki koncza sie zaslepiona wtyczka z lewej strony przy podluznicy na koncu paki.
I jeszcze jedno: na lewym resorem pod paka jest zaslepione malutkie gniazdo z czerwonym kabelkiem to + po przekreceniu na zaplon i sluzy do podlaczenia lempek gniazdek i innych.
Pozdrawiam

Wiem ze złoty szpadel sie należy:) Ale moze ktoś wie jakie to wtyczki do tych kabli, co by ładnie sobie wszytko przygotować od włącznika i bezpieczniaka pod maska. Zlokalizowałem ten koło akumulatora i przy podłużnicy pod paka. Teraz pozostaje kupić złączki do tych kabli i wyjść z zasileniem na pakę dla lodówki.

[ Dodano: 07-09-2020, 16:11 ]
http://mmc-manuals.ru/man...5E43AC00ENG.pdf schemat z opisem wtyczek
http://mmc-manuals.ru/man...1111AC00ENG.pdf
Pierwsza wtyczka oznaczona na schemacie znajduje sie chyba obok lampy A138 biała wtyczka zaślepiona zaślepka 3 przewody, w kabinie lokalizujemy wtyczki zgodnie ze schematem
http://mmc-manuals.ru/man...1266AB00ENG.pdf
Wtyczka C147 oraz C146 to chyba musimy połączyć ze sobą jak mniemam z opisu tokyo w planie mam zamiar dołożyć sobie własnie na tym łączeniu woltomierz miałbym odczyt praktycznie bezpośrednio z klem aku.

Wyjście zakończone wtyczka na ramie według schematu F16
http://mmc-manuals.ru/man...1282AB00ENG.pdf

tak jak pisałem wcześniej teraz pozostaje mi kupić gdzies te 4 złączki tylko jakie to i gdzie to juz nie wiem liczę na wasza podpowiedz

Odpowiedz do tematu