|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błąd P0234 plus dziwne dzwięk w czasie naciśniecia gazu |
Autor |
Wiadomość |
starfly
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2.0DiD 2006r
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 06-09-2020, 14:26 Błąd P0234 plus dziwne dzwięk w czasie naciśniecia gazu
|
|
|
Witam.
1. Od jakiegoś czasu mam problem z silnikiem. Czasami przy dociśnięciu gazu i przekroczeniu 2500 obrotów silnik wskakuje w bład P0234 i nie ma momentalnie mocy. Muszę wyłaczyć silnik i zaraz po właczeniu jest ok. Kasacja przez OBDII również resetuje błąd. Często mam to gdy wjeżdzam na lekkie wzniesienie ulicy i jestem akurat na 4 biegu.
Opis błędu mam, ale jest on nie do końca wskazany i może ktoś miał już coś podobnego.
2. Drugi problem to dziwny dzwięk w momencie gdy wciskam gaz ( nie zawsze ) tak jakby głośny świst z szarnapieniem autem. Dzwięk jak z jojo ??? Nie zawsze ale często, opuszczenie pedalu gazu wycisza i wyrównuje jazdę. Nie wiem czy to sprzęgło czy inne ustrojstwo |
|
|
|
 |
Adko
Nowy Forumowicz
Auto: 2,4 Grandis PB Automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-09-2020, 19:41
|
|