Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana żarówek na LED - światła dzienne
Autor Wiadomość
osabzyk 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-09-2020, 10:46   Wymiana żarówek na LED - światła dzienne

Witam
W moim asx mam dzienne razem z halogenami. Jest tam żarówka P13W. Czy ktoś wymieniał ją na jakieś sprawdzone LED. Powiem szczerze że standardowe żarówki świecą jak dla mnie zbyt "żółto" jak na dzienne.

Domingez 
Nowy Forumowicz
Domingez

Wysłany: 13-09-2020, 20:18   

hej, ja zamontowałem ledowe żarówki, różnica duża - zwykła żarówka to słabe światło daje.

szczypior77 
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DiD Intense
Wysłany: 14-09-2020, 10:32   

Domingez napisał/a:
hej, ja zamontowałem ledowe żarówki, różnica duża - zwykła żarówka to słabe światło daje.

A co zamontowałeś?

dziutaa 
Nowy Forumowicz

Auto: asx
Wysłany: 14-09-2020, 18:33   

Żarówki led niemieckiej firmy einparts. Jeżdżę z nimi już 3lata są rewelacyjne. Mało tego wymieniłem też żarówki świateł mijania. Wiem że homologacji nie mają ale żeby wszystkie żarówki miały taką jakość jak tej firmy to nie trzeba by ich wymieniać. Polecam te żarówki. Dostępność na allegro.

Domingez 
Nowy Forumowicz
Domingez

Wysłany: 14-09-2020, 20:37   

dziutaa napisał/a:
Żarówki led niemieckiej firmy einparts. Jeżdżę z nimi już 3lata są rewelacyjne. Mało tego wymieniłem też żarówki świateł mijania. Wiem że homologacji nie mają ale żeby wszystkie żarówki miały taką jakość jak tej firmy to nie trzeba by ich wymieniać. Polecam te żarówki. Dostępność na allegro.

No moje to chinczyki, niby wytłoczone na plastiku maja homologacje ale kto wie. Wg strony to 1,3k lumena p13w.

osabzyk 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-09-2020, 09:50   

a te mijania nadają się do soczewek ?

dziutaa 
Nowy Forumowicz

Auto: asx
Wysłany: 15-09-2020, 10:09   

Kąty świecenia dzięki ułożeniom ledów takie same jak w normalnych żarówkach, tylko jasność inna i pobór prądu. Dodatkowo chłodzone są wiatraczkami. Polecam bo jakość jest rewelacyjna. Niestety homologacji brak. Do badań technicznych lepiej zamienić ale to 3 minuty. /Żarówki LED H11 10000lm 34W Mijania MITSUBISHI ASX allegro/

Odpowiedz do tematu