Wymiana żarówek na LED - światła dzienne |
Autor |
Wiadomość |
osabzyk
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-09-2020, 10:46 Wymiana żarówek na LED - światła dzienne
|
|
|
Witam
W moim asx mam dzienne razem z halogenami. Jest tam żarówka P13W. Czy ktoś wymieniał ją na jakieś sprawdzone LED. Powiem szczerze że standardowe żarówki świecą jak dla mnie zbyt "żółto" jak na dzienne. |
|
|
|
 |
Domingez
Nowy Forumowicz Domingez
|
Wysłany: 13-09-2020, 20:18
|
|
|
hej, ja zamontowałem ledowe żarówki, różnica duża - zwykła żarówka to słabe światło daje. |
|
|
|
 |
szczypior77
Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DiD Intense
|
Wysłany: 14-09-2020, 10:32
|
|
|
Domingez napisał/a: | hej, ja zamontowałem ledowe żarówki, różnica duża - zwykła żarówka to słabe światło daje. |
A co zamontowałeś? |
|
|
|
 |
dziutaa
Nowy Forumowicz
Auto: asx
|
Wysłany: 14-09-2020, 18:33
|
|
|
Żarówki led niemieckiej firmy einparts. Jeżdżę z nimi już 3lata są rewelacyjne. Mało tego wymieniłem też żarówki świateł mijania. Wiem że homologacji nie mają ale żeby wszystkie żarówki miały taką jakość jak tej firmy to nie trzeba by ich wymieniać. Polecam te żarówki. Dostępność na allegro. |
|
|
|
 |
Domingez
Nowy Forumowicz Domingez
|
Wysłany: 14-09-2020, 20:37
|
|
|
dziutaa napisał/a: | Żarówki led niemieckiej firmy einparts. Jeżdżę z nimi już 3lata są rewelacyjne. Mało tego wymieniłem też żarówki świateł mijania. Wiem że homologacji nie mają ale żeby wszystkie żarówki miały taką jakość jak tej firmy to nie trzeba by ich wymieniać. Polecam te żarówki. Dostępność na allegro. |
No moje to chinczyki, niby wytłoczone na plastiku maja homologacje ale kto wie. Wg strony to 1,3k lumena p13w. |
|
|
|
 |
osabzyk
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-09-2020, 09:50
|
|
|
a te mijania nadają się do soczewek ? |
|
|
|
 |
dziutaa
Nowy Forumowicz
Auto: asx
|
Wysłany: 15-09-2020, 10:09
|
|
|
Kąty świecenia dzięki ułożeniom ledów takie same jak w normalnych żarówkach, tylko jasność inna i pobór prądu. Dodatkowo chłodzone są wiatraczkami. Polecam bo jakość jest rewelacyjna. Niestety homologacji brak. Do badań technicznych lepiej zamienić ale to 3 minuty. /Żarówki LED H11 10000lm 34W Mijania MITSUBISHI ASX allegro/ |
|
|
|
 |
|