|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana sworznia zwrotnicy |
Autor |
Wiadomość |
dabramczuk
Forumowicz
Auto: Pajero/2011/manual/3.2DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-09-2020, 10:55 Wymiana sworznia zwrotnicy
|
|
|
Witam,
ktoś już wymieniał dolny sworzeń zwrotnicy w Pajero IV? Proszę o schemat działania jak się do tego zabrać żebym za dużo nie rozkręcił i nie uczył się na błędach. Mozę jest jakaś skrócona ścieżka działania? Będę wdzięczny za wskazówki.
pozdrawiam
dariusza |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 25-09-2020, 14:16 Re: Wymiana sworznia zwrotnicy
|
|
|
dabramczuk napisał/a: | Witam,
ktoś już wymieniał dolny sworzeń zwrotnicy w Pajero IV? Proszę o schemat działania jak się do tego zabrać żebym za dużo nie rozkręcił i nie uczył się na błędach. Mozę jest jakaś skrócona ścieżka działania? Będę wdzięczny za wskazówki.
pozdrawiam
dariusza |
Odkręcasz dolną śrubę na sworzniu od zwrotnicy. Ściągasz zwrotnice ze sworznia. Wykręcasz trzy śruby z góry wahacza co trzymają sworzeń. Morz nowego to kolejność odwrotna. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
dabramczuk
Forumowicz
Auto: Pajero/2011/manual/3.2DID
|
Wysłany: 01-10-2020, 22:32
|
|
|
świetnie. dzięki. Odkręciłem trzy śruby z góry z małymi problemami (jedną uciąłem)
dona śruba sworznia puściła ale za nic sworzeń nie chce wyjść. Jestem na etapie ściągacza ręcznego i popukiwania młotkiem.....ale nie puszcza.
Jest jakiś sposób na ten sworzeń czy jedna siła razy siła i cierpliwość??
Jak puści stożek sworznia to sworzeń wyjdzie bez problemu czy czeka mnie dalsze rozkręcanie?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|