Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chceck Engine
Autor Wiadomość
Cornelson 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-09-2020, 17:17   Chceck Engine

Cześć. Szukałem na forum odpowedzi ale nie widzę podobnego tematu. ASX 1.6 jeszcze rok na gwarancji. Przejechane ok 60kkm. Coraz częściej zapala się kontrolka chech engine. Byłem już dwa ray w serwisie i 2 razy kasowali twietdząc, że przez złe paliwo. Tankuję tylko na ogólnie znanych stacjach (BP, Shell). Miał, ktoś podobny problem?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 30-09-2020, 19:52   

A numeru błędu nie powiedzieli bo to mogło by pomóc w diagnostyce :?:
Ewentualnie kup jakiegoś elm-a327 bluetooth + apka na androida typu piston i sam sprawdzisz błąd.
Oczywiście jak się zapali CE.

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Wysłany: 30-09-2020, 20:01   Re: Chceck Engine

Cornelson napisał/a:
Cześć. Szukałem na forum odpowedzi ale nie widzę podobnego tematu. ASX 1.6 jeszcze rok na gwarancji. Przejechane ok 60kkm. Coraz częściej zapala się kontrolka chech engine. Byłem już dwa ray w serwisie i 2 razy kasowali twietdząc, że przez złe paliwo. Tankuję tylko na ogólnie znanych stacjach (BP, Shell). Miał, ktoś podobny problem?

Czy nie lejesz czasami Pb98? Kolega tak miał, bo jak twierdził silnik lepiej chodzi. Pojechał do ASO i powiedzieli mu to samo czyli złe paliwo.

Cornelson 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-09-2020, 23:41   

Paliwo 95. Niestey nie wiem jaki był kod będu. Chyba będę musiał sam sobie podpiąć coś co mi zczyta błąd jak radzi Bizi78. Dam znać. Dzięki

[ Dodano: 01-10-2020, 15:24 ]
Wyskoczył błąd 0421 czy jakoś tak, w każdym razie problem z katalizatorem. Inna rzecz, że błąd pojawił się po przekechaniu ponad 300 km od zatankowania. Do tego mam wrażenie, że auto paliło więcej niż zwykle.

tościk 
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Wysłany: 01-10-2020, 17:29   

Cornelson napisał/a:
Byłem już dwa ray w serwisie i 2 razy kasowali twietdząc, że przez złe paliwo.

Chyba ulubiona wymówka ASO... Kolega miał nową Cytrynę C3. Tankował książkowo 95kę. Auto zaczęło poszarpywac przy przyspieszaniu. Wyrok ASO: "złe paliwo, tankuj pan 98kę". Nie pomogło. Wyrok ASO: "złe paliwo, lej se pan polepszaczo-oczyszczacze". Także ten :roll:

Cornelson napisał/a:
Wyskoczył błąd 0421 czy jakoś tak, w każdym razie problem z katalizatorem.

Przy problemach z katalizatorem ludzie stosują obejścia drugiej sondy lambda (emulatory?) z tego co mi się przewija na forum i w internecie. Ale nie zgłębiałem nigdy tematu dokładnie, więc może ktoś inny pomoże.

Cornelson 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-10-2020, 20:39   

Dla zainteresowanych. Byłem w autoryzowanym serwisie. Po 4h decyzja - wymiana katalizatora, na szczęscie jest ta cholerna gwarancja.

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Wysłany: 11-10-2020, 18:25   

Cornelson napisał/a:
Dla zainteresowanych. Byłem w autoryzowanym serwisie. Po 4h decyzja - wymiana katalizatora, na szczęscie jest ta cholerna gwarancja.
Nie do wiary! Auto 60 tysięcy przebiegu i katalizator do wymiany!? Daj znać czy to faktycznie ta przyczyna i co konkretnie w tym katalizatorze było nie tak.

bob1969 
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
Wysłany: 16-10-2020, 19:34   

A może ten problem spowodował gvwniany olej silnikowy? 10W40? 15W40?

Swar 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.6 ben. 2015r.
Wysłany: 08-02-2024, 00:00   

Dzień dobry,
chciałem dopytać się w tym temacie Poznaniaków obecnych na forum: gdzie serwisują swoje Mitsubishi/ ASX'y?

Byłem już raz na przeglądzie w autoryzowanym serwisie Polody i mam wrażenie, że zapłaciłem jak za zboże.
Mam problem z Check Engine, które znika się i pojawia.
W Polody sama diagnostyka kosztuje 300 zł.

Z góry dziękuję za wszelakie wskazówki.
pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu