Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Programowanie pilota
Autor Wiadomość
ohara
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2019, 09:13   Programowanie pilota

Nie zadziałał pilot przy zamykaniu więc wymieniłem baterię i dalej nie działa a na forum nie znalazłem jak można go zaprogramować(kodować),więc się pytam tutaj.
Ostatnio zmieniony przez 09-11-2020, 09:16, w całości zmieniany 2 razy  

kuba!!! 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 98km 2003r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-09-2019, 09:59   

Witam
Nie wiem jak w lancerze ale w oplu wystarczyło wsadzic kluczyk w stacyjke, wlaczyc zapłon i wcisnąć guzik zamykania drzwi.
mowa oczywiście o seryjnym centralnym zamku.
Może w mitsu bedzie podobnie
Pozdrawiam

Mietek 
Forumowicz

Auto: cs9w, ea5a
Wysłany: 10-09-2019, 07:46   

https://youtu.be/g4blqLWFTxQ

dzankees 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer VII 1.6+LPG (kombi)
Wysłany: 28-12-2019, 22:40   Programowanie pilota

Cześć ,
wydaję mi się, że robię wszystko jak na filmiku tzn. najpierw wkładam kluczyk do stacyjki (bez przekręcania), potem zwieram 1 i 4 pin w przeciągu 10s od włożenia kluczyka, następnie 6x awaryjne zamek się zamyka i otwiera, klikam 3 razy na pilocie Lock znów zamek się zamyka i otwiera, wyjmuję zworkę , wyjmuje kluczyk klikam pilot i nic się nie dzieje. Czy coś źle zrobiłem czy problem tkwi gdzieś w elektronice?

[ Dodano: 29-12-2019, 16:41 ]
Zauważyłem, że nie gaśnie mi światło w kabinie gdy jest na środkowej pozycji. Gdzie szukać przyczyny?

cygan84 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0,06,Colt 1.3,10
Wysłany: 29-12-2019, 17:21   

Jak nie gaśnie światło w kabinie dlatego nie zamyka drzwi. Jak miałem lekko przymkniete tylne drzwi też byłem zdziwiony że nie reaguje pilot. Może którys czujnik zamykania drzwi przy ryglu sprawdź.
Zwrociles uwagę czy też nie świeci się kontrolka otwartych drzwi na desce?

dzankees 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer VII 1.6+LPG (kombi)
Wysłany: 29-12-2019, 22:29   

Własnie kontrolka od otwartych drzwi jest wygaszona, w ogóle się nie świeci. Jutro posprawdzam wyłączniki krańcowe w drzwiach. Czy w kombi jest wyłącznik krańcowy od klapy bagażnika?

[ Dodano: 29-12-2019, 23:14 ]
Jeszcze czytałem , że przyczyną może być moduł wykrywania kluczyka tylko nie ma pojęcia jak on wygląda. Jedyne co znalazłem to kostkę stacyjki

A co do kostki okazało się , że też miałem uszkodzoną, ale to było odpowiedzialne za rozruch silnika. Gdy chciałem odpalić samochód to często nie reagował rozrusznik i przygasał zegarek. Teraz po wymianie kostki za każdym razem odpala ;)

[ Dodano: 30-12-2019, 10:43 ]
Znalazłem przyczynę , klapa bagażnika nie domyka mi się do końca i dlatego nie działa pilot (gdy domknę zamek pilot działa). Musze poprawić lub wymienić zamek tylnej klapy.

[ Dodano: 01-01-2020, 23:05 ]
Pilot już działa poprawiłem zamek. Ale kontrolka otwartych drzwi dalej się nie świeci. Możliwe, że jakaś żarówka w desce rozdzielczej się przepaliła?

cygan84 
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0,06,Colt 1.3,10
Wysłany: 02-01-2020, 13:08   

Czyli zmyliła kontrolka na desce, może ktoś wyjął żarówkę bo raziła. Tak jak pisałem któreś drzwi były nie domkniete i nie zamykał pilot.

ohara
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2020, 08:30   

U mnie od jakiegoś czasu pojawia się problem czasem otworzę normalnie ale zamknąć już się nie chce z pilota tylko kluczykiem muszę a niekiedy działa dobrze przez kilka dni,baterię wymieniłem na nową bo myślałem ze to może być przyczyną.Czy warto spróbować jeszcze zakodować pilot?

rudi88 
Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1.6+LPG
Wysłany: 19-09-2020, 20:57   

Mam podobny problem od półtora roku. Czasem działa dobrze przez parę dni a potem się krzaczy. Dwa piloty i to samo na obydwu. Gdzieś coś nie styka zapewne momentami ale nie udało się dojść. Już się przyzwyczaiłem i to olałem.

Poli77 
Forumowicz

Auto: Lancer CS9 2.0 / SS-II A00 1.2
Wysłany: 08-11-2020, 12:16   

Właśnie zderzyłem się z tym problemem. Po wymianie kostki stacyjki przestał działać pilot centralnego zamka. Baterie w pilotach sprawne, kontrolka otwarcia drzwi sprawna, drzwi/bagażnik domknięte prawidłowo,. Pomysł jak sprawdzić co zdechło i jak naprawić, bo widzę, że nie jestem pierwszy, ale jasnego rozwiązania brak? Sposób z kodowaniem nie poszedł zupełnie - przy zwartych pinach mruga jedynie kontrolka ABS.

ohara
[Usunięty]

Wysłany: 09-11-2020, 09:14   

To jest jakaś porażka z tym pilotem,np.w niemieckich autach kilka kliknięć pilotem odpowiednia sekwencja i już pilot zaprogramowany a tu masakra,ja też przez jakiś czas miałem spokój aż w piątek znowu schody raz działa raz nie.

Poli77 
Forumowicz

Auto: Lancer CS9 2.0 / SS-II A00 1.2
Wysłany: 09-11-2020, 12:39   

Mam problem tymczasowo rozwiązany (tymczasowo, bo element kwalifikuje się do wymiany, a ja go tylko usprawniłem - kawałek sprężystej pianki i taśma izolacyjna na popękaną obudowę). U mnie winny był przełącznik dot. informacji o obecności kluczyka w stacyjce. To taka żółto-brązowa kostka przykręcona dwoma śrubkami do stacyjki. W środku powinien być (u mnie nie było, bo kostka się rozsypała) element sprężynujący wypychający bolec i zwierający styki. Po wsadzeniu kluczyka bolec jest wypychany i styki rozwiera. Wtedy nie działa pilot. Przy działającym losowo może wystarczy odrobina wazeliny technicznej by płynnie chodził. Po wykręceniu bolec powinien być wysunięty.

kuqis 
Nowy Forumowicz

Auto: Lacer VII 2.0
Wysłany: 27-04-2021, 12:15   

mam problem po zaprogramowaniu jednego pilota w kluczyku drugi przestaje działać, wie ktoś o co chodzi ?

Mietek 
Forumowicz

Auto: cs9w, ea5a
Wysłany: 28-04-2021, 00:44   

Zaprogramuj dwa za jednym podejsciem

Odpowiedz do tematu