[1.6] Tunel w tylnej kanapie do przewozu nart |
Autor |
Wiadomość |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 22-11-2020, 14:08 [1.6] Tunel w tylnej kanapie do przewozu nart
|
|
|
Witam
Przerabiał ktoś podłokietnik w tylnej kanapie na wersję, która umożliwia przewożenie nart? Obecnie u mnie w aucie za podłokietnikiem jest stała przegroda w kanapie, a chciałbym aby tam można było przewozić narty, czyli przerobić stałą przegrodę na otwieraną. Jak np. na tej fotce.
Ktoś przerabiał to w swoim ASX?
 |
|
|
|
 |
Misin3
Forumowicz
Auto: Space Star 1,6 2004, Asx 1,6
|
Wysłany: 22-11-2020, 15:37
|
|
|
Witam, ja to zrobiłem. Około 1 godzina pracy ale bez "worka" na narty.
- rozkładasz kanapie
- rozpinasz pokrowiec oparcia
- podważasz, ściągasz zaślepke
- wykonasz w zaślepce otwór, ale tak żeby podłokietnik miał o co się oprzeć jak go
złożysz
- zakładasz zaślepke
- wycinasz w tylnej tapicerce coś ala klapka żeby otwór od strony bagażnika był zasłonięty
- zapinasz pokrowiec tapicerkę
- przyklejasz kawałek rzepa żeby klapka od strony bagażnika nie dyndała
- składasz kanapę
Tak z grubsza z pamięci. |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
|
Wysłany: 22-11-2020, 16:50
|
|
|
Hej. Dzięki za info. Jest to jakieś rozwiązanie, ale zastanawiam się, czy może da się kupić oryginalny plastik który zastąpi tę zaślepkę Wtedy by było bardziej pro. Może ktoś zna nr części jaki jest potrzebny.
To chyb będzie ten numer
BOARDRR SEAT BACK ARMR
Part number: 6970A149XA
To już połowa sukcesu ... teraz pytanie ... czy i gdzie coś takiego dostać. |
|
|
|
 |
15788
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2014r
|
Wysłany: 24-11-2020, 21:04
|
|
|
Po wrzuceniu numeru w google wyskoczył mi na przykład taki sklep: https://www.mitsubishipar...trim-6970a149xa
Sam swojego czasu chciałem takie cos kupić - pytałem w ASO - nie mają i nie produkują, bo wg. nowych wytycznych bezpieczeństwa takie wożenie nart jest niebezpieczne I juz nie robią. pozostają takie sklepy jak powyżej, lub szukanie używki - jak na takie polowałem, to nie mogłem utrafić (pewnie mało elementów tego typu po demontażu). |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
|
Wysłany: 25-11-2020, 10:49
|
|
|
15788 napisał/a: | Po wrzuceniu numeru w google wyskoczył mi na przykład taki sklep: https://www.mitsubishipar...trim-6970a149xa
Sam swojego czasu chciałem takie cos kupić - pytałem w ASO - nie mają i nie produkują, bo wg. nowych wytycznych bezpieczeństwa takie wożenie nart jest niebezpieczne I juz nie robią. pozostają takie sklepy jak powyżej, lub szukanie używki - jak na takie polowałem, to nie mogłem utrafić (pewnie mało elementów tego typu po demontażu). |
To już widziałem. Taniej jest kupić całą kanapę i zdemontować ten plastik. |
|
|
|
 |
|