Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stuki w tylnim zawieszeniu
Autor Wiadomość
VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2020, 20:34   Stuki w tylnim zawieszeniu

Hej, ponieważ nie mam zaufania do fachowców zanim zawiozę do mechanika zapytam co moze być powodem stuków w tylnym zawieszeniu. Występują tylko na nierównościach (nie przy przejeżdżaniu przez np. śpiącego policjanta) czyli raczej nie są to amory które pracują pionowo.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 30-12-2020, 20:39   

Warto podjechać na skp i sprawdzić amory i luzy w zawieszeniu na szarpakach.
Ja tak zawszę robię przed wyjazdem do mechanika jak coś puka, skrzypi w zawieszeniu.

gelo01lbn 
Nowy Forumowicz

Auto: MOIII PB 2.0 150KM 4x4 cvt
Wysłany: 01-01-2021, 21:04   

Gdzieś na forum w dziale Outlandera było to już gdzieś wałkowane - jeżeli Twoja przypadłość jest z tym związana (tam bardziej było o skrzypieniu niż o pukaniu), to jest to, jak to ktoś ładnie nazwał "mechaniczny czujnik mrozu (albo niższych temperatur" :) Podobno zdarza się w sporej części tych aut właśnie przypadku niskich temperatur, a po wymianach elementów zawieszenia, problem często powracał - generalnie rozwiązaniem było przeczekanie do wiosny :)

Jeżeli uda Ci się znaleźć przyczynę, podziel się czy udało się usunąć przyczynę.

artisan 
Forumowicz

Auto: był Lancer SB jest O III CVT
Wysłany: 01-01-2021, 23:46   

Raczej chyba nie. U mnie taki czujnik niskich temperatur odzywa się właśnie przy przejeździe przez próg zwalniający a tu kolega pisze że na progach jest ok.

Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/

VG 
Forumowicz

Wysłany: 02-01-2021, 20:14   

Tak zdecydowanie stuki , i teraz juz zaczynam słyszeć głuche stuki, Moje auto jest na gwarancji 5 letniej (2017) czyli teoretycznie ma jeszcze 2 lata ale nie wiem czy elementy zawieszenia podlegają gwarancji, ktoś może sprawdzał jak to jest ?

jaromir 
Forumowicz

Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Wysłany: 04-01-2021, 14:44   

Jakiś czas temu zaczęło coś stukać/obcierać w moim Outku (2016r) właśnie z tyłu. Serwis rozbebeszył cały bagażnik i stwierdzili, że to ( chyba, nie znam się i nie pamiętam ) mocowanie amortyzatorów. Wymienili w ramach gwarancji. Problemu niestety nie usunęli, więc dostałem auto zastępcze i szukali dalej. Okazało się, że plastiki w bagażniku, prawdopodobnie schowek za 3 rzędem siedzeń stukał. Oni nic z tym nie zrobili, oprócz dokręcenia, ja wygłuszyłem co się dało gąbką i jest cicho.

VG 
Forumowicz

Wysłany: 05-01-2021, 15:38   

Pojechałem do mojego mechanika i wymienił mi łączniki stabilizatora, koszt 150 zł z wymianą, cisza jak makiem zasiał :)

Odpowiedz do tematu