Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CS3A 1.6] skorodowane nakrętki w wydechu
Autor Wiadomość
kuba!!! 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 98km 2003r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2021, 19:38   [CS3A 1.6] skorodowane nakrętki w wydechu

Witam
Ktoś może wie jaki jest gwint w nakrętce nr. MR571083 jest ona wkręcana w szpilkę która łączy katalizator i tłumik środkowy. mowa o kombi 1.6.
Wczoraj zaglądałem pod samochód ponieważ czeka mnie wymiana tłumika środkowego i o ile może uda mi sie wykręcić te nakrętki to już na pewno nie bedą sie nadawały do powtórnego montażu. Mam nadzieje że nie będę musiał tych szpilek wybijać z katalizatora bo może to skomplikować pracę. W najgorszym wypadku trzeba będzie rozwiercać i na śruby skręcić.
Ma ktoś może patent na wybijanie tych szpilek?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 13-01-2021, 06:55   

Jeśli w rozmiarze M8 to gwint pewnie standardowy 1.25. Jeśli nakrętki odkręcisz to gwint szpilek nie powinien być strasznie uszkodzony, kup nakrętki w jakimś markecie tylko o twardości minimum 8.8.

kuba!!! 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 98km 2003r
Wysłany: 27-01-2021, 11:44   

Po dokładnym obejrzeniu lączenia katalizator - tłumik środkowy konieczna okazała się wymiana flanszy przy katalizatorze gdyż była ona tak skorodowana ze mozna ją było wyginać kombinerkami.
Za tłumik wraz z rurą zapłaciłem 180zl ferroz. a za wymianę 150zł wraz z flanszą.
Niestety brak spawarki uniemożliwił mi samodzielną wymianę.

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu