|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozrusznik ? |
Autor |
Wiadomość |
gold123
Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 DID 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-01-2020, 14:32 Rozrusznik ?
|
|
|
Dzień dobry
Outlander II DiD 2.0, problem wygląda następująco:
Czasami (hmm.. dość często) próba odpalenia kończy się niepowodzeniem, słychać tylko "pykanie".
Trzeba wrzucić dwójkę, wysiąść z samochodu i troszkę go popchnąć, żeby choć odrobinę poruszyły się "bebechy". Po takiej sztuczce zwykle odpala bez problemu.
Pytanie o możliwe przyczyny, jeśli się da - wolałbym uniknąć wymiany/regeneracji całego układu rozruchu jeśli to jakiś drobiazg. |
_________________ --
Greg |
|
|
|
 |
Pawel_waw
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2
|
Wysłany: 01-01-2021, 20:42 Re: Rozrusznik ?
|
|
|
gold123 napisał/a: | Dzień dobry
Czasami (hmm.. dość często) próba odpalenia kończy się niepowodzeniem, słychać tylko "pykanie".
Trzeba wrzucić dwójkę, wysiąść z samochodu i troszkę go popchnąć, żeby choć odrobinę poruszyły się "bebechy". Po takiej sztuczce zwykle odpala bez problemu.
Pytanie o możliwe przyczyny, jeśli się da - wolałbym uniknąć wymiany/regeneracji całego układu rozruchu jeśli to jakiś drobiazg. |
Cześć mogę wysłać zdjęcia. Też był temat na FB. zniszczony wieniec na dwumasie w czterech miejscach. U mnie wymienili i porawiłem styk na klemach. Teraz śmiga rewelacja.
Miałem ten sam objaw. Ale tak jak pisałem fb wymiana klemy minus oraz podłożenie płytki ołowianej wyeliminowało problem. teraz pali lux |
_________________ Paweł |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 23-01-2021, 16:43
|
|
|
u mnie znowu rozlacza stycznik
przekaznik rozrusznika OK
bezpiecznik tez
wyglada to tak jak by przy odpalaniu zmniejszalo sie napiecie i rozlaczalo stycznik
zna ktos moze ominiecie tego i podlaczenie przekaznika prosto przez stacyjke ?
patrze na schemat ale nie ma na to pomylu
przekaznik jest sterowany przez ECU i wlaczany masa |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
CB4W_00
Forumowicz
Auto: Grandis 2.4+LPG/Colt 1,3+LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 292 Skąd: Złotoryja
|
Wysłany: 23-01-2021, 18:22 Re: Rozrusznik ?
|
|
|
gold123 napisał/a: | Dzień dobry
To może być też objaw kończących się szczotek rozrusznika. |
|
|
|
 |
PaulekKoston
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander
|
Wysłany: 22-07-2022, 14:41
|