[Z34A 1.3] elektromechanik Kraków i okolice pilnie poszukiwa |
Autor |
Wiadomość |
ewela
Nowy Forumowicz
Auto: cz3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2021, 13:01 [Z34A 1.3] elektromechanik Kraków i okolice pilnie poszukiwa
|
|
|
Witam poszukuje elektromechanika z Krakowa bądź okolic. Problem szarpanie podczas jazdy ( obroty spadaja do zera, pojawiają się kontrolki temperatury oraz silnika ) jak odpuszczam pedał gazu to wszystko wraca do normy na chwilę, za chwilę gdy dodaje gazu jest to samo. Problem najbardziej kiedy silnik już złapie temperaturę oraz przy pokonywaniu wzniesień. Mam colta cz3 1.3 2006 95 KM - zagazowanego Stagiem. Wymieniono do tej pory cewkę oraz czujniki przy silniku ( bodajże głowicy) oraz czujnik zmiennej fazy rozrządu, przeglądnięto też cały rozrząd .. co nic nie dało. |
_________________ Ewela |
|
|
|
 |
Harnasw
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi colt
|
Wysłany: 14-09-2023, 11:58 Re: elektromechanik Kraków i okolice pilnie poszukiwa
|
|
|
ewela napisał/a: | Witam poszukuje elektromechanika z Krakowa bądź okolic. Problem szarpanie podczas jazdy ( obroty spadaja do zera, pojawiają się kontrolki temperatury oraz silnika ) jak odpuszczam pedał gazu to wszystko wraca do normy na chwilę, za chwilę gdy dodaje gazu jest to samo. Problem najbardziej kiedy silnik już złapie temperaturę oraz przy pokonywaniu wzniesień. Mam colta cz3 1.3 2006 95 KM - zagazowanego Stagiem. Wymieniono do tej pory cewkę oraz czujniki przy silniku ( bodajże głowicy) oraz czujnik zmiennej fazy rozrządu, przeglądnięto też cały rozrząd .. co nic nie dało. | udało się ogarnąć temat? Bo u mnie wymiana sterownika nic nie dala |
|
|
|
 |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

Auto: colt 1.3 2009r
|
Wysłany: 28-09-2023, 13:33
|
|
|
Sprawdź złącze przy sterowniku silnika . |
|
|
|
 |
Harnasw
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi colt
|
Wysłany: 29-09-2023, 07:57
|
|
|
Miałem to samo wymiana bądź regulacja szczeliny na świecach zapłonowych. Wymieniałem pedal gazu przepustnica. A okazało się że podlewalo świece przy dynamicznym dodawaniu gazu |
|
|
|
 |
|