|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lampy do jazdy dziennej LED |
Autor |
Wiadomość |
darekck
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2021, 20:37 Lampy do jazdy dziennej LED
|
|
|
Witam wszystkich
Powiedzcie mi proszę czy można gdzieś dokupić jedną lampę do jazdy dziennej LED do ASX 2017/18 1.6B
Jest to podłużna lampa znajdująca się w zderzaku obok halogenu. Strona prawa (strona pasażera)
Przeszukuję sieć ale nigdzie nie mogę tego znaleźć (no może prócz jednej kosmicznej cenowo oferty).
Dzięki z góry za pomoc |
|
|
|
 |
sharky
Forumowicz
Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Paź 2017 Posty: 103 Skąd: Kalisz
|
|
|
|
 |
darekck
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-02-2021, 07:07
|
|
|
Dzięki, o tą lampę właśnie chodzi. Nie wiem skąd tak kosmiczne ceny
Pozostaje szukać, bo to co wrzuciłeś z archiwum jest ofertą jak najbardziej realną i do przyjęcia
Może ktoś jeszcze natknął się na takie oferty? |
|
|
|
 |
sharky
Forumowicz
|
Wysłany: 09-02-2021, 16:27
|
|
|
darekck, zapytaj z ciekawości za ile cenią sobie nową w ASO. Czasami może okazać się, że tyle, ile wołają za te używki, a to już dobry argument do negocjacji ceny tych używek. |
_________________ Mitsubishi Lancer VIII sedan, Invite, 1.6 MIVEC 117 KM, kolor biały + pakiet Black, 2012 r. |
|
|
|
 |
darekck
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-02-2021, 09:16
|
|
|
Cena w ASO to 2200 zł |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 10-02-2021, 10:31
|
|
|
darekck napisał/a: | Cena w ASO to 2200 zł |
to już wiesz czemu na Alledrogo są tak atrakcyjne oferty |
|
|
|
 |
sharky
Forumowicz
|
Wysłany: 10-02-2021, 13:02
|
|
|
Laknat napisał/a: | na Alledrogo są tak atrakcyjne oferty | W porównaniu z ceną nowej części w ASO może i są atrakcyjne, ale nie ma co ukrywać, niestety 90% nowych części w ASO to ceny z kosmosu, a ludzie są po prostu chciwi i przesadzają z cenami używanych części (wzorując się na cenach z ASO) i zamiast wystawić taką lampę np. nawet za jakieś 250 do max 400 zł i sprzedać ją w miesiąc, wolą dowalić cenę z kosmosu i bujać się z ogłoszeniem 2 lata.
Dla porównania cena elektronicznego zegarka do Forda w ASO kosztuje około 800 zł, a na Allegro używane chodziły w granicach 30-50 zł. Sam sprzedałem ostatnio fabryczne uchwyty do Nissana Navary komplet czyli 4 sztuki za 600 zł, gdzie 1 sztuka w ASO kosztuje około 1000 zł. Można? Można.
[ Dodano: 10-02-2021, 13:46 ]
darekck, możesz jeszcze spróbować szukać kompletnych zderzaków przednich i pytać czy sprzeda oddzielnie lampę do dziennych. https://allegro.pl/oferta/zderzak-przedni-mitsubishi-asx-kol-w37-xenon-10186610877 (niestety cena kompletu też z kosmosu) |
_________________ Mitsubishi Lancer VIII sedan, Invite, 1.6 MIVEC 117 KM, kolor biały + pakiet Black, 2012 r. |
|
|
|
 |
darekck
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-02-2021, 14:41
|
|
|
Jestem podobnego zdania co sharky, no ale cóż, sprzedający ma prawo robić co mu się podoba, nawet z perspektywą bujania się z częściami, a kupujący ma prawo przebierać w ofertach. Chociaż ciężko mi zrozumieć jeśli dzwonię do osoby a ta mówi mi że wymieniła cały zderzak no i została mu ta lampa z poprzedniego, ale nie jest skłonny zejść w wystawionej ceny...
Prawo rynku a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia |
|
|
|
 |
|
|