|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rosnące obroty czc |
Autor |
Wiadomość |
Ramzes29
Nowy Forumowicz
Auto: Colt czc 2008 (z23) 4a91
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 16-02-2021, 20:54 Rosnące obroty czc
|
|
|
Witam jeżeli temat już był to przepraszam, szukam podpowiedzi gdzie szukać przyczyny.po lekkim rozgrzaniu sie autka przy próbie zmianie biegu gdy wciskam sprzęgło obroty idaą w górę i slychać lekkie wycie jak przy gazowaniu. Na biegu jałowym wszystko w normie, dodam że puszczając gaz szybciej niż wciskam sprzęgło efekt podobny, może ktoś mnie naprowadzi czego szukac, bo czytając ogólnie informacji u wójka googla czytalem problemie sprzęgła, zacinającej linki gazu zaworze Iac,przepustnicy |
|
|
|
 |
Marco1973
Forumowicz
Auto: Colt VI Z30 2007/5D 1.3i 95KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Lis 2020 Posty: 37 Skąd: łódzkie
|
Wysłany: 17-02-2021, 12:59
|
|
|
no ja bym wyczyścił przepustnicę i zrobił adaptację na początek. linki gazu to tam chyba nie ma, elektronika tym steruje - czujnik położenia przepustnicy sprzężony z potencjometrem pod pod pedałem gazu. ten potencjometr też można wyczyścić. |
|
|
|
 |
wiliam77
Nowy Forumowicz
Auto: COLT 1,3 2009
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-02-2021, 15:47
|
|