|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] CJ0 Świecą oba żarniki h4 |
Autor |
Wiadomość |
n1tt0
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ0 '02 1.3 82KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-03-2021, 18:02 [CJ1A 1.3] CJ0 Świecą oba żarniki h4
|
|
|
Witam,
od pewnego czasu świecą mi dwa żarniki, kiedy mam włączone światła mijania. Postanowiłem więc go rozebrać, sprawdziłem wszystkie kostki, przejścia, masy, napięcia i... wszystko wydaje się być ok. Problem pojawia dopiero po włożeniu żarówki w gniazdo. Między masami świateł krótkich i długich (piny 1 i 3) pojawia się ok. 6-7V. Gdy żarówka nie jest wpięta, napięcie jest równe 0.
Przy okazji wymieniłem przełącznik zespolony na inny, podpinałem różne żarówki, różne lampy i problem dalej jest. Nie wiem gdzie szukać rozwiązania. Może ktoś będzie wiedział, dlaczego tak się dzieje. Proszę o pomoc.
Zamieszczam poniżej schemat elektryczny
Colt CJ0 2002 1.3 82KM polift
https://ibb.co/fHWRdhN |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 07-03-2021, 12:59
|
|
|
a pomiar w samej kostce żarówki?
może włożenie żarówki zwiera przewody? |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
n1tt0
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ0 '02 1.3 82KM
|
Wysłany: 14-03-2021, 17:10
|
|
|
Też o myślałem na początku. To nie to, ale problem został rozwiązany. Temat do zamknięcia. |
|
|
|
 |
|
|