|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pasek rozrządu czy łańcuch rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
15788
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2014r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-03-2021, 13:32 Pasek rozrządu czy łańcuch rozrządu
|
|
|
Czy ktoś wie, jak mogę sprawdzić (bez rozbierania silnika ) czy ASX (2014r, 1.8D, 150KM) jest na pasku rozrządu, czy na łańcuchu? Mam samochód włoskiego pochodzenia, w książce serwisowej na tyle na ile dobrze przetłumaczyłem, znalazłem informację o wymianie paska rozrządu przy 90 tyś - nie dotyczy samochodów z łańcuchem. Nie mogę jednak nigdzie znaleźć informacji, czy moj silnik ma to czy to. Powoli zbliżam się do takiego przebiegu i nie wiem czy mam się szykować na wymianę czy nie. Wiem, że w sumie powinienem dowiedzieć się tego przed zakupem samochodu, ale mądry ja po szkodzie Podpowie ktoś jak sprawdzić? |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 17-03-2021, 13:50
|
|
|
zapewne łańcuch jest w metalowej obudowie a pasek będzie pod plastikiem. Obudowa łańcucha musi być szczelna a paska już niekoniecznie, bo pasek nie potrzebuje smarowania ... |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21004 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 17-03-2021, 13:57
|
|
|
Teoretycznie powinien być łańcuch, aby to sprawdzić to zobacz z lewej strony silnika czy masz plastikową osłonę czy metalową.
Plastik to pasek, metalową łańcuch. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
15788
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2014r
|
Wysłany: 17-03-2021, 19:29
|