Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Niedziałający kierunkowskaz w lusterku
Autor Wiadomość
Tresher 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DiD 2009 Lift
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-03-2021, 15:52   [II 2.0 DID] Niedziałający kierunkowskaz w lusterku

Cześć!
Od jakiegoś czasu kierunkowskaz w lewym lusterku czasem przestaje działać, sytuacja staje się coraz gorsza. Najprawdopodobniej któraś kostka się obluzowała lub zaśniedziały styki. Co ciekawe mimo iż kierunkowskaz nie działa, po włączeniu lewego kierunkowskazu działa on w normalnym tempie (nie miga szybko jak to zazwyczaj bywa gdy któraś żarówka nie działa).

Czy ktoś wie jak rozebrać lusterko żeby go nie uszkodzić? Czy jest to w ogóle wykonalne samodzielnie, czy lepiej udać się do serwisu?

Pozdrawiam

kajos 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Wysłany: 27-03-2021, 08:06   

bedzie normalnie migac bo diody w lusterku maja minimalny opor ktory nie ma wplywu na szybkosc mrugania

ale jak juz wlozysz diodowa zarowke w miejsce normalnej bedzie mrugac szybciej

Wicher35 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II 2010
Wysłany: 01-04-2021, 20:19   

Musisz zdjąć od przodu lusterko(podwarzyć plastikowa lub gumową dźwignia ja miałem śrubokręt owinięty dętka) potem jak zdejmiesz lusterko w środku dostaniesz się do zatrzaskowsków obudowy zewnętrznej. Delikatnie je pokoleji podważasz i otpinasz zewnętrzna obudowę( ja dwa zaczepy połamałem :( ) . Kierunkowskaz jest przy kręcony na trzy wkrety. Odcinasz i wymieniasz.

Odpowiedz do tematu