Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Drinki dla dziewczynek i chłopców ;)
Autor Wiadomość
Niunia 
Nowy Forumowicz

Auto: Jeszcze sie dorobię :P
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-08-2009, 11:40   

Jassmina napisał/a:
- żubrówka
- sok JABŁKOWY schłodzony
- lód

zamiast zubrowki - absolut gruszkowy :D
Ale lepiej tego nie pijcie 8)

A z takich lajtowych pycha sa grinki z malibu :D :D

TeasyM 
Mitsumaniak
Red Mitsu Bad Ass

Auto: Mitsubishi Colt '98
Wysłany: 04-09-2009, 10:22   

Wrocławski "Barman":
- wódka
- kruszony lód
- ćwiartki cytryn
- syrop z grenadiny lub trzciny cukrowej

Wrocławski, bo nawet, jak się przeprowadziłam do Szczecina i zamawiam "barmana" to zawsze mnie pytają, czy z Wrocławia jestem.

spiryt 
Mitsumaniak

Auto: Galant
Wysłany: 19-09-2010, 22:19   

Robie wlasne nalewki do drinków, ale mi ostatnio na pina colade naszlo. Mleczko kokosowe w tesco bylo niedostepne wiec zrobiłam sama.
Obecnie eksperymentuje dalej i zamiast soku ananasowego (brak na dzielnicy) dodałam sok porzeczkowy .
50 ml rumu bialego
30ml mleczka kokosowego (kokos zalewasz mlekiem, do tego lyzeczka cukru wanilinowego i zwykłego. Zagotuj mieszajac. Odsacz przez sitko po 10 min. Schlodzic)
lód ( prawie do pelna)
sok porzeczkowy do wypełnienia
TeasyM, barman jest super. my syrop cukrowy tez sami robimy z wody i cukru:P

daron64 
Mitsumaniak

Auto: S40 2.0 bez T
Wysłany: 06-05-2011, 09:43   

Troche odswieze.
Osobiscie nie przepadam za drinami, wzglednie jeszcze lod+wodka+sok bananowa+sok porzeczkowy dla koloru, ale tak mi sie jeszcze ze studiow przypomnialo co sie pilo =) Cos co dobrze smakuje..hmm nie pamietam takich heh ale cos co napewno dziala:
-stolarz=piwo+wino. Bierzemy szklo(0,5l) do piwka lub inne o tej pojemnosci, wlewamy piwo i dopelniami winem. Im gorsze(tansze) wino, tym dolewamy go mniej, im lepsze tym wiecej(do 50/50). Jesli ktos ma dobry "spust" polecam wypic to duszkiem. Po 4takich strzalach jest juz dobrze =D
-polecane juz u-boty
-czysty spirytus+sok grejpfrutowy(czy jak to tam sie pisze). Polecam ten sok ze wzgledu na jego mocny smak-troszke zabija moc spirytusu(moc w smaku oczywiscie).
-ale najlepszy drink to i tak jak dla mnie bezapelacyjnie klasyka picia=zimna wodka+zimny napoj+zimny sledzik w occie...chyba jestem tradycjonalista :D

viciu 
Nowy Forumowicz
Wicepierdoła

Auto: SpaceStar 1.3 '99
Wysłany: 21-05-2012, 18:11   

Z cyklu nekrofilnego, czyli odgrzebywania tego, co zakopane, pozwolę sobie dorzucić kilka słów.
Jako że jestem admiratorem ginu, to oprócz oczywistego klasyku, co to kilka stron temu nazad był, dorzucę rzecz prostą, która według nomenklatury pewnej strony z przepisami na napoje nie dla kierowców zwie się Tamanaco Dry.
Bierzemy dużą szklankę tudzież słoik (nie każdy ma szklanicę barmańską), wrzucamy kilka kostek lodu, wlewamy jedną część piwa jasnego (jakie kto lubi, ja lubię wynalazki dziwne a gorzkie) i sześć części ginu. Zamieszać, przelać do kieliszka koktajlowego, smakować.

Na wspominanej stronie znalazłem też przepis na coś, co mi smakuje bardzo, acz miłośnikiem słodyczy w napojach zbytnim nie jestem. Sweet dream się nazywa. Paniom się powinno spodobać.
Trzeba się zaopatrzyć w ogórka zielonego, żołądkową gorzką (ale żołądkową gorzką, nie białą, nie z miętą, nie de luxe - po prostu żołądkową gorzką, na miły Bóg!), sok ananasowy, lód, cytrynę i Sprytnego Zbysia.
Ogóra ciachamy jak Kapral kazał i do wysokiej szklanki wrzucamy na przemian: kostkę lodu, plasterek ogórasa, kostkę lodu, plasterek ogórasa - i tak do wierzchu. W wymienionym wyżej słoiku (nie każdy ma shakera, zresztą nie zawsze trzeba) do lodu wlewamy jedną część soku z cytryny, cztery części soku ananasowego i dwie części ŻG. Wstrząsamy, zalewamy zawartość szklanki, uzupełniamy Sprytnym.
Ale nie namawiam. Dobre piwa w zimnym kuflu też nie są złe...

Kesz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 08-04-2021, 09:54   

Jak drineczki to i przekąski ;)
[Edit]
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 10-03-2022, 00:44, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu