|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bizi78 12-03-2021, 00:02 |
[MSS 1.2] Klocki i tarcze hamulcowe - prośba o polecenie |
Autor |
Wiadomość |
mmm1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2021, 22:33 [MSS 1.2] Klocki i tarcze hamulcowe - prośba o polecenie
|
|
|
Cześć Wam.
Serdeczna prośba o polecenie wartych zakupu klocków i tarcz hamulcowych na przednią oś do Space Star 1.2 2018
Wartych zakupu to znaczy odpowiednich do codziennej jazdy po mieście oraz ok. 2-3 razy w miesiącu trasy ok. 2 x 150 km.
Półka cenowa z jednej strony bez szaleństw, bo nie ma takiej potrzeby, ale z drugiej strony, aby były to pewne, dobre części. Fabryczne tarcze są popalone po dwóch latach i od samego początku użytkowania głośno piszczą...
Pozdrawiam,
Michał |
|
|
|
 |
Poli77
Forumowicz

Auto: Lancer CS9 2.0 / SS-II A00 1.2
|
Wysłany: 08-04-2021, 21:30
|
|
|
Fakt, że w modelu z 2014, wymieniłem na Boscha - piszczy okrutnie, nawet po dodaniu podkładek antywibracyjnych. Proponowali mi jeszcze Textara, był droższy i odpuściłem (może zrobiłem błąd). Na oryginałach było dużo ciszej, ale ciągle się wypaczały i musiałem zmienić, bo toczenie mnie znudziło. |
_________________ Poli
Mitsubishi Lancer Wagon CS9 2.0 |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 309 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 09-04-2021, 22:21
|
|
|
Zimermann , Textar , te firmy nie [edit] sie do dzisiaj |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 09-04-2021, 22:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Traweler
Nowy Forumowicz
Auto: SpaceStar 1.2 2018
|
Wysłany: 15-01-2023, 11:55
|
|
|
Witam wszystkich zainteresowanych.
Też mam SS 1.2 z 2018.
Co do tarcz hamulcowych, to chyba jest jakiś problem z fabrycznymi. Wada, feler, w każdym razie ostatnio (połowa 2022) wymienili mi gwarancyjnie, bo stwierdzili że są krzywe ! Oczywiście gadka, że muszę uważać, bo wjeżdżanie podczas np ulewy w duże kałuże z rozgrzanymi tarczami może skutkować ich deformacją, i takie tam, no i oczywiście, że spróbują przetoczyć, a jeśli to nic nie da, to „postarają się”, żeby to była gwarancyjna wymiana i takie tam. No i oczywiście była ! Wiem że przyczyn deformacji tarczy jest przynajmniej kilka, a chyba najczęstsze to tzw "szok termiczny" czy jazda "na hamulcu", ale przez ostatnie 2 lata nie miałem takich "przygód", więc obstawiam wadę fabrycznych tarcz. A jak to zwykle w Polsce bywa, wszyscy temat zamiatają pod dywan, byle tylko się nie przyznać że w reszcie świata była jakaś serwisowa akcja naprawcza . Obym się mylił, ale nie byłaby to taka pierwsza akcja Serwisów Autoryzowanych w Polsce, o jakiej słyszałem. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 16-01-2023, 17:16
|
|
|
Z mojego doświadczenie ważniejszy jest montaż z pomiarem bicia tarczy niż sama marka tarczy. Poza tym na tym etapie właśnie można wykryć wadę fabryczną i od razu odesłać. Między klockami różnych firm są większe różnice niż między różnymi tarczami. |
|
|
|
 |
|
|