|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak podnieść +2 cale pajero sport |
Autor |
Wiadomość |
Tom2010
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi pajero sport 3.0v6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-01-2021, 18:23 Jak podnieść +2 cale pajero sport
|
|
|
Witam interesuje mnie jak POPRAWNIE zrobić lift +2cale w moim Pajero sport 1999 rok
Jak narazie podniosłem tył amortyzatory +sprężyny +2cale
Wydaje mi się że sprężyna krzywo leży i tu mam pytanie Czy jest to spowodowane tym że muszę mieć regulowany drążek panharda?
Tak gdzieś przeczytałem że most ucieka lekko i trzeba mieć regulowany drążek panharda
I pytanie 2.
Jak poprawnie podnieść przód amortyzatory +2 cale i co dalej czy koniecznie trzeba wsadzić drążek skrętny wzmocniony co Nie jest tanie, czymożna podkręcić stare ?
Dzięki i proszę o pomoc |
|
|
|
 |
Gryka1
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 did 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-04-2021, 12:42
|
|
|
Witam Ja podniosłem całego longa o 2cale na podkładkach i przedłużkach amorów konieczna jest potem pełna geometria i wtedy nic nie ucieka tyle że jest twardszy. Do ustawienia geometrii pewnie będziesz musiał wymienić simmerbloki i śruby regulacyjne na tył po 4 szt. U mnie z przodu dały się ruszyć roboty dużo ale cieszy dużo dzielniejszy w terenie. Z przodu dajesz podkładkę pod całego mcpersona nie rozbierasz go jedynie musisz wywalić łączniki na ten czas bo nie dasz rady wsadzić podkładek |
|
|
|
 |
|
|