|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Maglownica regeneracja? |
Autor |
Wiadomość |
m_przemek
Forumowicz
Auto: Outlander II LPG, Colt 1,3 LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-04-2021, 09:39 Maglownica regeneracja?
|
|
|
Witam. Wczoraj wyjeżdżam z "CPN-u" i przy próbie skrętu tylko głośne terkotanie kierownica sztywna jak wuj. Po zgaszeniu silnika da się kierownicą kręcić, ale słychać ww terkotanie mniejsze niż po uruchomieniu silnika podejrzenie pada na maglownicę i tu moje pytania bo colcik został na stacji paliw i czeka na lawetę:
Może ktoś miał w/w usterkę w swoim colcie?
Może to tylko silnik wspomagania?
Może ktoś z Was regenerował magiel w colcie i może dać namiar na jakiś warsztat co robi to dobrze bo mi pozostaje tylko regeneracja na allegro? |
|
|
|
 |
malyrawi
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt VI 1.3
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Mar 2021 Posty: 24 Skąd: Murzynowo
|
Wysłany: 18-04-2021, 10:47
|
|
|
U mnie kilka dni temu pojawił się podobny problem. Przy próbie skręcania słychać terkotanie i następuje po chwili zacięcie kierownicy na moment. Też myślę o zakupie/regeneracji maglownicy lub silniczka. Tylko ceny to mają z kosmosu. |
|
|
|
 |
m_przemek
Forumowicz
Auto: Outlander II LPG, Colt 1,3 LPG
|
Wysłany: 19-04-2021, 17:32
|
|
|
Colcik wrócił do sprawności przyczyną terkotania i usterki było zmielenie plastikowej zębatki w maglownicy przez luz na ślimaku silniczka wspomagania - tak brzmiała diagnoza fachowca.
Maglownicę udało mi się trafić w rejonie używkę z przebiegiem podobno tylko 2000km 2005rok z auta przygniecionego przez drzewo, wygląda jak nowa no i cena też przyzwoita bo 400zł zobaczę ile posłuży. Temat do zamknięcia. |
|
|
|
 |
|
|