|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero III 3.5 GDI - czy reduktor pasuje do 3.2 DiD? |
Autor |
Wiadomość |
PawełG
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2001 3.2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2017 Posty: 13 Skąd: Zgierz/Łódź
|
Wysłany: 21-04-2021, 18:03 Pajero III 3.5 GDI - czy reduktor pasuje do 3.2 DiD?
|
|
|
Dzień dobry,
jak w temacie, czy reduktor z GDI manual będzie pasować pod skrzynię automat w DiD?
Co jeszcze z elementów podwozia może pasować z GDI w manualu do DID? Piasty, półosie, zawieszenie etc.? Przełożenia mostów będą inne, tyle znalazłem w książce warsztatowej...
Z góry dziękuję,
pozdrawiam,
Paweł |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 28-04-2021, 08:58 Re: Pajero III 3.5 GDI - czy reduktor pasuje do 3.2 DiD?
|
|
|
PawełG napisał/a: | Dzień dobry,
jak w temacie, czy reduktor z GDI manual będzie pasować pod skrzynię automat w DiD?
Co jeszcze z elementów podwozia może pasować z GDI w manualu do DID? Piasty, półosie, zawieszenie etc.? Przełożenia mostów będą inne, tyle znalazłem w książce warsztatowej...
Z góry dziękuję,
pozdrawiam,
Paweł |
będzie, automat do automata |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
PawełG
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-04-2021, 11:15 Re: Pajero III 3.5 GDI - czy reduktor pasuje do 3.2 DiD?
|
|
|
Cytat: |
no to nie będzie, bo mówię o reduktorze przy oryginalnej manualnej skrzyni w GDI?
wiem, że P3 GDI manual to rzadkość, dlatego pytam... |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 29-04-2021, 13:20 Re: Pajero III 3.5 GDI - czy reduktor pasuje do 3.2 DiD?
|
|
|
PawełG napisał/a: | Cytat: |
no to nie będzie, bo mówię o reduktorze przy oryginalnej manualnej skrzyni w GDI?
Ale jak kupuisz reduktor od automatu a od swojego 9manuala) porzełożysz przednia płyt z gnaizdem do wałka zdawczego i górną płyte z czujnikami to p;podejdzie.
napisz co ci sies tało z twoim reduktorem? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
PawełG
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-04-2021, 13:31 Re: Pajero III 3.5 GDI - czy reduktor pasuje do 3.2 DiD?
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | PawełG napisał/a: | Cytat: |
Ale jak kupuisz reduktor od automatu a od swojego 9manuala) porzełożysz przednia płyt z gnaizdem do wałka zdawczego i górną płyte z czujnikami to p;podejdzie.
napisz co ci sies tało z twoim reduktorem? |
na razie nic, zresztą ja mam diesla w automacie, po prostu wpadło mi w łapy dużo mechanicznych gratów z GDI i zastanawiam się, co sprzedawać, a co zostawiać bo pasuje, więc niech leży i czeka na półce
np. wiem już, że na pewno będę sprzedawał kompletny swap na manuala do GDI |
|
|
|
 |
lesmen
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 117 Skąd: Kaszuby
|
Wysłany: 12-05-2021, 15:42
|
|
|
Podłącze się pod pytanie o reduktor. Czy reduktor z PIV 3.2 did automat podejdzie do PIII z 3.2Did też w automacie? Pytam bo młodszy teoretycznie powinien być mniej zużyty a w moim straszne luzy na wyjściu na wał tylny i dodatkowo chyba rozciągnięty już łańcuch choć jeszcze nie przeskakuje. |
|
 |
|
|