|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szwajcarski elegant i japoński sumita |
Autor |
Wiadomość |
Trebor Arokis
Forumowicz
Auto: 6A13 Avance tiptronic 01
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-02-2021, 21:18
|
|
|
Super te JR myśle o takich samych tylko że czarnych...ile cali 17 czy 18...? Jaka szerokość...?
Masz je na równo z nadkolem...? |
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

Auto: EA5A 1999 AT i EC5W 1997 AT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2018 Posty: 193 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-02-2021, 21:49
|
|
|
18"x7.5J ET40, opony 225, na pewno nie wystaje, pewnie jakiś mały dystans przelotowy mógłby wlecieć jeszcze, ale trzeba by było zmierzyć dokładnie, żeby nie zaczęły wystawać.
Zanosi się na to, że projekt u mnie na dłuższą chwilę stanie, ale mam już kilka "modów" gotowych, kwestia założenia ich. |
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

|
Wysłany: 25-02-2021, 00:55 Part 26
|
|
|
Odświeżę trochę temat, bo i samochód trzeba było odświeżyć po zimie Poniżej krótka relacja z nocnej akcji.
86) Tak prezentują się koła w nocy, zdjęcie pod światło (bardzo podoba mi się taki kontrast):
87) A tak oświetlone (tu mi się za to podoba kolor budy):
88) Pod tym kątem wrzucałem już dużo zdjęć, bo według mnie Galant wygląda wtedy najlepiej:
89) Jeszcze raz to samo, ale z woskiem (szkoda, że telefon w nocy robi takie słabe zdjęcia, bo naprawdę fajnie wyszło):
90) No i na sam koniec uszkodzona strona:
Tak, wiem, że mi grill odstaje, ale kupiłem jakieś lewe spinki, które wychodzą z otworów i go w ogóle nie trzymają :c |
Ostatnio zmieniony przez Ajron 15-10-2022, 12:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Trebor Arokis
Forumowicz
Auto: 6A13 Avance tiptronic 01
|
Wysłany: 26-02-2021, 16:42
|
|
|
Ładnie się prezentuje całość...
Te felgi są obłędne zdradzisz gdzie je kupiłeś i jaki dokładnie to jest model JR...?
Czy piasty zmieniałeś bo widzę tam 5 śrub a jak wiadomo galant mają 4 |
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

|
Wysłany: 26-02-2021, 18:52
|
|
|
To JR11, kupiłem na stronie Wulmarex, bo akurat wtedy były tam taniej, niż bezpośrednio ze źródła - nie wiem, jak jest teraz, nie chce mi się porównywać.
Piasty z Eclipse'a drugiej generacji, hamulce przód z Hyundaia Santa Fe II (wymagany adapter), a tył z Mitsu Space Wagona III/Galant VIII VR-4.
Auto zaczęło mi z tych upałów wydawać dziwne dźwięki, to chyba jakaś rolka od paska alternatora/wspomagania, może tylko pasek za mocno naciągnięty (ale dziwne, że po takim czasie od wymiany alternatora się odzywa, więc jestem gotowy na gorsze problemy) - będzie badane w przyszłym tygodniu. Tymczasem Galant znalazł miejsce z dachem nad głową
PS. Widzę, że jednak wybrałem zły hosting, bo już została usunięta większość zdjęć :c Przyznam się, że nie czytałem, ile trzymają, a szkoda. Nie chce mi się od nowa tego wrzucać.
@Edit
Galant znów ma założoną przednią tablicę, do tego pomarańczowe kierunki w błotnikach, jak to było w egzemplarzach na rynek japoński, a jeszcze do tego znany już na forum mod tylnych lamp od Hugo - Skoda style + clear look + przyciemnienie Brzmi gorzej, niż wygląda, jeśli ktoś nie wie, o co chodzi
@Edit 2
Problem jednak jest z pompą wspomagania, jestem na etapie szukania nowej (ta, nowej...). Patrzyłem wcześniej na pasek, sprawdzałem, czy jest cały, czy się luźno obraca, a nie spojrzałem do zbiorniczka wyrównawczego płynu do wspomagania - po dolaniu objawów brak, ale wiadomo, że trzeba działać z przyczyną, a nie skutkiem. Dobrze, że od początku byłem nastawiony na gorsze problemy, niż tylko napięcie paska
Galant wreszcie ma odpowiednie sprężyny do zawieszenia na obu osiach, jest ogromna różnica, oczywiście na plus |
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

|
Wysłany: 19-03-2021, 19:25
|
|
|
Tak na odświeżenie tematu - krótka wstawka z powrotu zimy. Przy okazji zobaczymy, czy Imgur okaże się lepszym darmowym hostingiem Może zreuploaduję wszystko, jak mi się zechce.
Jeszcze zamykając temat z ostatniego posta: okazało się, że pompa wspomagania ostała się bez większych obrażeń, ale skończyło się na regeneracji maglownicy, więc większy wydatek. Ważne, że już wszystko ok |
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

|
Wysłany: 12-04-2021, 23:03
|
|
|
Ehh, siedzę na kwarantannie i dostałem info, że ktoś przy cofaniu wjechał mi w auto... Uszkodzona chyba tylko tablica rejestracyjna i ramka z przodu (tablica z dziurą na wylot od śruby, na której jest ramka). Oby faktycznie tylko tyle. Chyba znak, że trzeba szukać klapy USDM i zmieniać rejestracje na małe. |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 12-04-2021, 23:19
|
|
|
Ajron,
Musisz zainwestować w:
Obstawić tym całe auto i może wtedy będzie można spać spokojnie . |
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

|
Wysłany: 13-04-2021, 00:53
|
|
|
Może lepiej nie, bo jeszcze ktoś od góry zaatakuje, a to się może gorzej skończyć
@Edit
Tak to wygląda, CHYBA nie ma tragedii, zobaczymy w weekend, co tam się dzieje dokładnie:
Może ktoś jest ogarnięty w temacie - czy choćby czysto teoretycznie mogą się bagietmajstrzy/diagnosta przyczepić o uszkodzoną w ten sposób tablicę? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11103 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 13-04-2021, 15:53
|
|
|
Podprostować i będzie dobrze. Tablica jest czytelna. |
|
 |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Pomógł: 22 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 1012 Skąd: Marki
|
Wysłany: 13-04-2021, 17:35
|
|
|
część osób żeby tablica nie odpadła montuję ją na wkręty, jeśli jest czytelna i hologram jest nie ruszony to niema problemu. |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

|
Wysłany: 12-05-2021, 18:18
|
|
|
Zbliża mi się serwis olejowy, no i tu pojawia się moje pytanko do Was: jakich filtrów oleju i paliwowych używacie?
Do tej pory udawało mi się kupować oryginalne części Mitsu, ale został mi ostatni filtr oleju (MD322508), a paliwowego już żadnego i nie udało mi się znaleźć w internetach (MR212200). Wybór padł na Knechta, zastanawiałem się też nad MANNem.
Można też inaczej to pytanie zinterpretować - czego nie kupować, jakiej marki unikać?
Ewentualne odpowiedzi możecie rozszerzyć także o filtr ze skrzyni.
PS. Na zderzaku nie było nawet śladu, ramka została ta sama, tablica wyklepana młotkiem, widać, że po przejściach, ale już trudno |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11103 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 12-05-2021, 21:16
|
|
|
Ja kupuję Knechta. |
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5357 Skąd: Pińczów TPI
|
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

|
Wysłany: 21-05-2021, 00:46 Part 27
|
|
|
Dawno nic nie wrzucałem, trzeba coś z tym zrobić, koniecznie!
91) Ciepło się robi, trzeba autko ożywić
92) Moje standardowe ujęcie:
93) Ale to zdjęcie dziś jest najlepszym:
@Edit
94) Konieczne było także ukazanie efektu pracy w świetle dziennym:
95) Budynek się odbija, jest ok!
Muszę zacząć suszyć felgi po myciu, biały kolor faktycznie ciężko utrzymać, jest gorzej, niż myślałem
Denerwują mnie też ramiona wycieraczek, trzeba będzie je pomalować. A jeszcze tyle innych rzeczy do zrobienia, ehh... A mało która konieczna |
|
|
|
 |
|
|