|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rockford fosgate vs. Oryginalne nagłośnienie |
Autor |
Wiadomość |
ptaku94
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-04-2020, 18:34 Rockford fosgate vs. Oryginalne nagłośnienie
|
|
|
Witam serdecznie!
Od prawie pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem Miśka 1,6 w benzynie. Jako, że autko nie przysparza mi problemów eksploatacyjnych, pomyślałem aby zmienić coś, co w aucie jest dla mnie bardzo ważne, mianowicie nagłośnienie. Oryginalne jest po prostu ok, brakuje mi trochę ciepełka, który daje niewątpliwie subwoofer. I tu moje pytanie: czy właściciele asx z nagłośnieniem rockford mogą coś powiedzieć na temat ich nagłośnienia? Czy są z niego zadowoleni? Z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
desko
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi ASX 1.8 4WD
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 09-05-2020, 17:48
|
|
|
Z Rockfordem nagłośnienie jest rewelacyjne, ale jeśli chciałbyś je założyć to subwoofer jest zamontowany w tylnym nadkolu, zamontowanie go może nie być łatwe |
|
|
|
 |
bob1969
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
|
Wysłany: 10-05-2020, 20:38
|
|
|
Teraz jest niby "promocja" w ASO na zakup i montaż nagłośnienia Focal w Outlanderze. Sub jest montowany pod siedzenie pasażera. Powinno pasować też do ASX, ale pytanie czy 3599 zł + montaż to dobra cena za ten zestaw? |
|
|
|
 |
em_es
Forumowicz
Auto: ASX'11 1.8DID 150KM
|
Wysłany: 21-10-2020, 12:28
|
|
|
Powiem tak, wstawianie dobrego nagłośnienia do ASXa to jak odsłuch audiofilskich głośników w blaszanym kontenerze.
Mam w aucie Rockforda z Blaupunktem NY800 i tak po prawdzie dźwięk z radia to mam czystszy w Yarisie po wyciszeniu drzwi i słupków. Żeby nie było, ASX też ma te elementy wyciszone, ale co z tego, jak podłoga i bagażnik robią za jeden wielki zakłócacz?
Jeśli chcesz się bawić w nagłośnienie, to tylko w komplecie z wyciszeniem auta. Plus taki, że całość można zrobić samemu, chociaż dłuższy weekend musisz na zabawę poświęcić. |
|
|
|
 |
ptaku94
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6
|
Wysłany: 24-10-2020, 00:22
|
|
|
@desko wiem o tym, perspektywa mniejszego bagażnika mnie nie przeraża, nie mam jeszcze dzieci więc mogę patrzeć wyłącznie na siebie A montaż i tak zamierzam zlecić profesjonalnej firmie (mam dwie lewe ręce więc więcej narobiłbym szkody niż pożytku) to myślę że nie takie cuda już oni robili
@bob1969 zależy ile wzięliby za montaż Chociaż jak za sam montaż nagłośnienia to cena jest dość spora, przynajmniej w przypadku 10-letniego auta jakim jest mój misiek
@em_es wiem, że podstawą dobrego car audio jest dobre wyciszenie, jestem na to przygotowany Napisałem do lokalnego specjalisty w tej sprawie, w weekend ma dać mi kosztorys całego przedsięwzięcia, zamierzam bowiem wymienić również radio i zamontować kamerę cofania. Postaram się informować na bieżąco |
|
|
|
 |
iwi
Forumowicz
Auto: Outlander
|
Wysłany: 29-05-2021, 19:10
|
|
|
Czy ktoś się orientuje jak radio steruje wzmacniaczem i przełącza tył przód
W oryginalnym radiu Outlander III PHEV mam na wszystkich pinach sygnał do głośników (nieważne czy dam przód czy tył). We wtyczce 20pinowej na pinach 5,15 i 6,16 i 8,18 mam zawsze sygnał nieważne czy ustawie w radiu tylko przód czy tylko tył.
natomiast głośniki grają prawidłowo.
W takim razie sygnał do wzmacniacza musi iść cyfrowo (chyba)
pytam się bo podłączyłem radio z androidem i nie mam teraz sterowania tył przód. |
|
|
|
 |
|
|