Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Eclipse 2.4 Benzyna+LPG
Autor Wiadomość
Kupujacy 
Nowy Forumowicz

Auto: Peugeot
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-04-2021, 21:06   Mitsubishi Eclipse 2.4 Benzyna+LPG

Cześć wszystkim!

Chciałbym poprosić Was o radę. Mam na oku takie oto Mitsubishi:

Rok produkcji

2008

Przebieg

128 000 km

Pojemność skokowa

2 378 cm3

Rodzaj paliwa

Benzyna+LPG

Moc

164 KM

Skrzynia biegów

Manualna

Nie będę ukrywał, że dość słabo znam się na autach i jestem w stanie raczej oceniać je pod względem estetycznym :D . W związku z tym chciałbym zapytać, czy opłaca się zakupić taki model Mitsubishi za podaną cenę i czy ma to sens? Nie zależy mi, aby auto miało jakieś wielkie przyśpieszenie, natomiast chciałbym, aby auto cieszyło oko, paliło względnie mało (13 litrów gazu uznaję za okej) i było jak najmniej awaryjne. Czy to Eclipse można uznać za spełniające te warunki?

Dysponuję budżetem w granicach 25, maksymalnie 30 tyś :)

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Nika_Wk 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer VII + Eclipse IV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-06-2021, 15:20   

Mam Eclipsa 4G, kupowany prawie dwa lata temu. Jestem z niego bardzo zadowolona, ten samochód był moim marzeniem.

Ale odpowiedź na Twoje pytanie zależy od tego, czego oczekujesz od samochodu. Czy masz zaufanego mechanika. Jak autko ma Ci służyć.
Z plusów Eclipsa: jest doskonały na trasy, bardzo wygodny, cieszy oko ;)
Z minusów: 1. Prawie każde auto sprowadzone do Europy jest powypadkowe - bardziej pytanie "jak", niż "czy". 2. Można mu zaufać technicznie, jeśli przed zakupem zostanie sprawdzone wzdłuż, wszerz i w poprzek. 3. Bywa problem z częściami. 4. Realnie jest autem dwuosobowym. 5. Nie nadaje się do miasta. W mieście potrafi palić 17 l gazu, na trasie około 12.

Mogę się o tym aucie rozpisywać. Szczerze je uwielbiam. Jeśli masz więcej pytań - postaram się odpowiedzieć.

Aha. Pomyśl, czy lepiej kupować auto z instalacją gazową, czy założyć już po zakupie. Ja wybrałam tę drugą opcję.

Odpowiedz do tematu