|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Eclipse 2.4 Benzyna+LPG |
Autor |
Wiadomość |
Kupujacy
Nowy Forumowicz
Auto: Peugeot
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-04-2021, 21:06 Mitsubishi Eclipse 2.4 Benzyna+LPG
|
|
|
Cześć wszystkim!
Chciałbym poprosić Was o radę. Mam na oku takie oto Mitsubishi:
Rok produkcji
2008
Przebieg
128 000 km
Pojemność skokowa
2 378 cm3
Rodzaj paliwa
Benzyna+LPG
Moc
164 KM
Skrzynia biegów
Manualna
Nie będę ukrywał, że dość słabo znam się na autach i jestem w stanie raczej oceniać je pod względem estetycznym . W związku z tym chciałbym zapytać, czy opłaca się zakupić taki model Mitsubishi za podaną cenę i czy ma to sens? Nie zależy mi, aby auto miało jakieś wielkie przyśpieszenie, natomiast chciałbym, aby auto cieszyło oko, paliło względnie mało (13 litrów gazu uznaję za okej) i było jak najmniej awaryjne. Czy to Eclipse można uznać za spełniające te warunki?
Dysponuję budżetem w granicach 25, maksymalnie 30 tyś
Z góry dziękuję za odpowiedź! |
|
|
|
 |
Nika_Wk
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer VII + Eclipse IV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-06-2021, 15:20
|
|
|
Mam Eclipsa 4G, kupowany prawie dwa lata temu. Jestem z niego bardzo zadowolona, ten samochód był moim marzeniem.
Ale odpowiedź na Twoje pytanie zależy od tego, czego oczekujesz od samochodu. Czy masz zaufanego mechanika. Jak autko ma Ci służyć.
Z plusów Eclipsa: jest doskonały na trasy, bardzo wygodny, cieszy oko
Z minusów: 1. Prawie każde auto sprowadzone do Europy jest powypadkowe - bardziej pytanie "jak", niż "czy". 2. Można mu zaufać technicznie, jeśli przed zakupem zostanie sprawdzone wzdłuż, wszerz i w poprzek. 3. Bywa problem z częściami. 4. Realnie jest autem dwuosobowym. 5. Nie nadaje się do miasta. W mieście potrafi palić 17 l gazu, na trasie około 12.
Mogę się o tym aucie rozpisywać. Szczerze je uwielbiam. Jeśli masz więcej pytań - postaram się odpowiedzieć.
Aha. Pomyśl, czy lepiej kupować auto z instalacją gazową, czy założyć już po zakupie. Ja wybrałam tę drugą opcję. |
|
|
|
 |
|
|