Tylne światła w Pajero III !! Czy tylko u mnie tak jest ?? |
Autor |
Wiadomość |
Nygus [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 16:04 Tylne światła w Pajero III !! Czy tylko u mnie tak jest ??
|
|
|
j/w
Czy te duże tylne światła na wysokości koła zapasowego są tylko ozdobne ? Bo zauważyłem, że zapalają się po wbiciu wstecznego itp. A np. po włączeniu świateł mijania zapalają się światła ale na zderzaku tylnym ... kierunkowskazy też są na zderzaku tylnym. Czy wszyscy tak macie ? Pierwszy raz się spotykam z takim przypadkiem. |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-06-2007, 16:11
|
|
|
heh większość terenówek tak ma i zawsze się zastanawiałem czemu. Raz byłem świadkiem jak policja kazała kierowcy zrobić tak żeby te na górze świeciły i koleś żarówki na stacji kupował bo tam akurat nie miał, albo miał spalone nie wiem. Gliniarze byli upierdliwi ale jak się okazało Ci z terenówki po oczach im świecili długimi |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-06-2007, 08:45 Re: Tylne światła w Pajero III !! Czy tylko u mnie tak jest
|
|
|
Nygus napisał/a: | j/w
Czy te duże tylne światła na wysokości koła zapasowego są tylko ozdobne ? Bo zauważyłem, że zapalają się po wbiciu wstecznego itp. A np. po włączeniu świateł mijania zapalają się światła ale na zderzaku tylnym ... kierunkowskazy też są na zderzaku tylnym. Czy wszyscy tak macie ? Pierwszy raz się spotykam z takim przypadkiem. |
Zauważ, że terenówka jest wysokim autem, a światła mają być dobrze widoczne dla wszystkich użytkowników ruchu,więc uznano. że te w zderzaku są najlepiej widoczne po za tym polskie przepisy chyba regulują na jakiej wysokości musząbyćświatła) Ja mam w zderzaku, a w górnych nie mm miejsca na żarówki np od kierunku itd, więc policja nie mogła nakazać tam je wkręcić bo nie ma w co. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Nygus [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2007, 13:55
|
|
|
dzięki za informację Po prostu wydawało mi się, że coś mam popsute |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2007, 14:52
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Zauważ, że terenówka jest wysokim autem, a światła mają być dobrze widoczne dla wszystkich użytkowników ruchu,więc uznano. że te w zderzaku są najlepiej widoczne po za tym polskie przepisy chyba regulują na jakiej wysokości musząbyćświatła) Ja mam w zderzaku, a w górnych nie mm miejsca na żarówki np od kierunku itd, więc policja nie mogła nakazać tam je wkręcić bo nie ma w co. |
Więc są na ozdobę? Ale kicha
[ Dodano: 03-06-2007, 14:52 ]
zbyszekm2 napisał/a: | a w górnych nie mm miejsca na żarówki np od kierunku itd, więc policja nie mogła nakazać tam je wkręcić bo nie ma w co. |
Wkręcili i świeciły |
|
|
|
 |
lupusek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2007, 21:34
|
|
|
ja mam inaczej w Montero. ze względu na to, że jest to auto USA, to u mnie światła świecą się i na górze i na dole. na stałe. no i nie ma żadnego wyłącznika itp. sprzętu. i nie ma co krywać świeci ładniej.
może by tak przerobić coś tam?:))))))) |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-06-2007, 22:06
|
|
|
Są tacy co przerabiają, kupują ode mnie takie lampy co mają miejsce na żarówki. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-06-2007, 08:17
|
|
|
Caly bol swiatel w zderzakach, he he to to, ze w terenie mozna je szybko stracic wraz ze zderzakiem.
Duzo ludzi przenosi swiatla wyzej na progi tak aby nie narazac lamp na uszkodzenie lub zalanie. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Andmat [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 14:35
|
|
|
Siemka
To mój pierwszy post na tym forum.Jestem posiadaczem Pajero III 3.2 did.
Mam pytanie .Bawił się ktoś z was w montaz dodatkowych swiatełek w tej tylnej "atrapie świateł".śą tam wogóle odbłyśniki? |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 04-06-2007, 14:57
|
|
|
Siemka
a moze cos dokladniej, chodzic Ci o zderzak czy o te lampy zintegrowane, umieszczone wyzej na rogach. |
 |
|
|
|
 |
Andmat [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2007, 15:58
|
|
|
Chodzi oczywiście o te lampy na słupku. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 05-06-2007, 16:12
|
|
|
Oj chyba nie ma odblaskow, wiem ze w starszych generacja ludzie jezdzacy w terenie dokonywali przeniesienia swiatel do gory ale w 3-ce nie slyszalem. |
 |
|
|
|
 |
Andmat [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2007, 16:15
|
|
|
Nie chce mi się wydłubywać i wiercić dziurek.Wolałbym ,zeby wypowiedział się ktoś kto zrobił. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 05-06-2007, 16:22
|
|
|
Moze dopoki sa, jezdzij. Jak rozwalisz wtedy sie wroci do tematu. Zapytam w serwisie u siebie czy ktos cos motal takiego. |
 |
|
|
|
 |
Andmat [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2007, 16:32
|
|
|
Będę wdzięczny za wszelką okazaną pomoc.
Wiesz nie jest to jakis palący problem ale skoro są klosze świateł to mogłyby zacząć świecić.
Druga sprawa-jak ktoś już zauważył drogówka moze się przyczepić zwłaszcza,że kilka razy (jednego wieczora!!!) ludkowie trąbili i pokazywali,że nie mam tylnych świateł
Jak się trafi na upiredliwca to trzeba będzie wydłubywać klosz na poboczu i pokazywać ,że tam nie ma podłączeń (bo nie ma napewno!!!! odkręcałem kiedys lampę i wszystkie poza cofaniem są bez otworów na oprawki) |
|
|
|
 |
|