Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dołożenie klimatyzacji do 2.5
Autor Wiadomość
dyzioo 
Forumowicz
Pozdro600

Auto: Pajero II 2.5TD SuperS 1996 3d
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-06-2021, 19:52   Dołożenie klimatyzacji do 2.5

Witam
Zastanawiam sie nad dołożeniem klimatyzacji do 2.5 td. Czy musi być to zestaw od 2.5 czy moze byc od 2.8 czy 3.0...?
A moze być zestaw od innego auta?
Ktoś dokładał klime?
Pozdro

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 10-06-2021, 11:34   

najpierw sprawdź czy masz wiązkę, bo o ile są zapewne takie auta z klimą i fabryczny zestaw można znaleźć, o tym walka z instalacją elektryczną może być dość trudna
osobiście zakładałem klimę do starego Galanta przy czym wiązka elektryczna jest już przygotowana, wpina się kilka wtyczek i tyle
sam zestaw rurek czy parownik jest dostępny, chociażby z innych, mocniejszych wersji silnikowych tego auta, jednak u mnie silnik 1.8 ma oryginalnie sprężarkę na pasek klinowy a miałem tylko sprężarki na wielorowek od 2.0 - musiałem więc dorobić przejściówkę w mocowaniu łapy sprężarki, dobrać koło pasowe i dorobić custom piastę, wszystko to zgrać, aby zmieściło się przy podłużnicy... temat dość spory, jednak całość zakończona sukcesem - pozostało tylko dodać czynnik (już kupiłem, ale ja mam pełne uprawnienia do pracy z FGazami)

rob123 
Nowy Forumowicz

Auto: P2 2.8 D Long
Wysłany: 12-06-2021, 20:52   

Ja dokladalem u siebie do 2.8. Nie mam pojecia jak to wyglada w 2.5. Kupilem kompletna klime od dawcy. W samochodzie u siebie wszystko mialem przygotowane czyli przelotki gumowe w grodzi gdzie wchodza rurki. Pelna instalacja elektryczna otwory do mocowania rurek itp. Zeby zamontowac parownik musialem tylko wymontowac schowek przed pasazerem, wklada sie jeden element za drugi wszystko pasuje. Trzeba dolozyc bezpiecznik i dwa przekazniki zamontowac wlacznik, "zalac" czynnik i sie cieszyc chlodem :D

mandorjan 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II 2,5 i Pinin 1,8
Wysłany: 13-06-2021, 17:56   

Ja dokładałem do 2,5, wszystko oprócz sprężarki i napinacza paska pasuje od 2,8 . W ja co prawda zakładałem sprężarkę od 2,8 ale przerabiałem mocowanie oryginalnej. Ogólnie łatwizna - tylko miałem już instalacje elektryczną.

dyzioo 
Forumowicz
Pozdro600

Auto: Pajero II 2.5TD SuperS 1996 3d
Wysłany: 15-06-2021, 19:45   

A jak poznac czy mam instalacje elektryczną dostosowaną do klimatyzacji?

Odpowiedz do tematu