|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Avance w Szczecinie |
Autor |
Wiadomość |
zyziowaty
Forumowicz

Auto: EA3A '99, EA3W '02 Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Cze 2006 Posty: 62 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 09-07-2021, 00:45 Avance w Szczecinie
|
|
|
Cześć mitsumaniakowej braci!!!
Czy którykolwiek z Was zna to auto?
https://allegro.pl/ogloszenie/mitsubishi-galant-2-4-gdi-klimatronic-bezwypadkowy-10841969801#
Rejestracja ZS, czyli Szczecin, wybieram się po niego z drugiego krańca Polski i niechciałbym wdepnąć na minę. Mojego miśka po 15 latach użytkowania na polskich drogach skutecznie dopadła ruda i szukam kandydata ze zdrowszą blacharką .
Pozdrawiam serdecznie
zyziowaty |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Mar 2015 Posty: 495 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 11-07-2021, 09:16
|
|
|
Zdjęcia zrobione tak, że w sumie ciężko coś znaleźć. Opinie na temat komisu są skrajne w Internecie. Fajnie jakby ktoś miał czas i zobaczył to auto za Ciebie (może ktoś mieszka w Szczecinie i ma czas, albo warto wykupić jakiś raport z oględzinami przez fachowca). Jechać w ciemno przez całą Polskę, żeby się później rozczarować może mijać się z celem.
PS: sam przebieg auta też jest zaskakująco niski. Przy tym silniku, żeby auto robiło 10k rocznie mocno podejrzane. Auta po 6 latach mają już lekko nalatane ponad 100k. |
|
|
|
 |
Tomasz87
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 561 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 12-07-2021, 11:11
|
|
|
Klark napisał/a: | sam przebieg auta też jest zaskakująco niski. Przy tym silniku, żeby auto robiło 10k rocznie mocno podejrzane. Auta po 6 latach mają już lekko nalatane ponad 100k. |
no racja, jednak sam stan wnętrza nie wskazuje na jakąś przeciętną czy nadmierną eksploatację - raczej na zmniejszone użytkowanie...
niby wszystko można odświeżyć, ale choćby stan boczków na drzwiach - zwłaszcza ten od strony kierowcy.
U mnie przy 320tkm (+kto wie ile km odkręcone) wyglądają słabo... I kupując 11 lat temu, z takim przebiegiem jak ten tutaj, też już lekko były przytyrane....
tak jak mówi Klark, poproś kogoś z okolicy Szczecina, może któryś z Galanciarzy najlepiej, dokonałby Ci oględzin... |
_________________ Outlander II 2010 CW5W 2.4 + BRC
był: Galant EA2A 1998 + Vialle |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24318 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-07-2021, 12:42
|
|
|
GDI, manual, szmaty w środku - to chyba kumulacja najgorszych elementów tego auta... |
|
|
|
 |
zyziowaty
Forumowicz

|
Wysłany: 14-07-2021, 09:43
|
|
|
Klark napisał/a: | Zdjęcia zrobione tak, że w sumie ciężko coś znaleźć. Opinie na temat komisu są skrajne w Internecie. Fajnie jakby ktoś miał czas i zobaczył to auto za Ciebie (może ktoś mieszka w Szczecinie i ma czas, albo warto wykupić jakiś raport z oględzinami przez fachowca). Jechać w ciemno przez całą Polskę, żeby się później rozczarować może mijać się z celem.
PS: sam przebieg auta też jest zaskakująco niski. Przy tym silniku, żeby auto robiło 10k rocznie mocno podejrzane. Auta po 6 latach mają już lekko nalatane ponad 100k. |
Właściciel komisu to bardzo uczciwy człowiek - pojechałem, obejrzałem, wszystko zgadzało się z opisem, dlatego długo się nie zastanawiałem i wróciłem nim do domu. Dzięki za zainteresowanie i porady
Pozdrawiam serdecznie
Zyziowaty |
|
|
|
 |
Klark
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer CS_9W
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Mar 2015 Posty: 495 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 15-07-2021, 15:45
|
|
|
Cieszę się, że Ci się udało. Wielu nie ma tego szczęścia, bo przejeżdżają pół Polski i na miejscu okazuje się, że auto powinno dawno trafić na złom. |
|
|
|
 |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Pomógł: 22 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 1012 Skąd: Marki
|
Wysłany: 15-07-2021, 20:49
|
|
|
zyziowaty, jeśli ma oryginalny katalizator, to udało Ci się dobrą sztukę kupić, przy sprzedaży/ złomowaniu samochodu trochę kasy można odzyskać |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
zyziowaty
Forumowicz

|
Wysłany: 08-08-2021, 11:41
|
|
|
MichciuGT napisał/a: | zyziowaty, jeśli ma oryginalny katalizator, to udało Ci się dobrą sztukę kupić, przy sprzedaży/ złomowaniu samochodu trochę kasy można odzyskać |
Coś na ten temat wiem - w moim pierwszym galu po 14 latach użytkowania przekorodował oryginał (nie do naprawienia), podjechałem do polecanego warsztatu gdzie właściciel zaproponował katalizator uniwersalny (wtedy 450 PLN z montażem), dobrany do pojemności silnika. Dziurawy oddał i polecił zaufany skup - podjechałem, niestety fabryczne oznaczenie było nieczytelne, właściciel zbadał zawartość spektrometrem i zaproponował 1300 PLN
Nowy gal miał wymieniony cały wydech, niestety w miejsce katalizatora wstawiona była pusta puszka, co stwierdził diagnosta na przeglądzie przedzakupowym w Szczecinie. Poprzedni właściciel musiał bardzo delikatnie operować gazem, bo w drodze powrotnej check engine wskazujący na drugą sondę lambda zaświecił się dopiero na autostradzie pomiędzy Poznaniem a Warszawą. Oczywiście założyłem u tego samego fachowca uniwersalny (w tym roku cena ok. 420 PLN), zauważył też, że została założona rura 50, która trochę dławi silnik i przy okazji wymienił na 56. Przedwczoraj, wracając z Zamościa do Lublina zgubiłem spoiler, który zamiast na śruby był przyklejony silikonem i na dokładkę szlag trafił fajkocewkę pierwszego cylindra - wracałem na trzech garach. Na szczęście w domu miałem jeszcze 4 zapasowe oryginały, wymieniłem przebitą na wylot fajkocewkę, gal śmiga jak marzenie i jestem w trakcie poszukiwania nowego spoilera.
Pozdrawiam serdecznie
zyziowaty |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 08-08-2021, 12:10
|
|
|
zyziowaty napisał/a: | Nowy gal miał wymieniony cały wydech | Jeśli ktoś myśli, że obecnie kupi auto od handlarza z katalizatorem to jakieś marzenie ściętej głowy. Wyciął kata, przytulił ok. 4000 zł, więc nie szkoda mu było wstawić kawałka nowego układu wydechowego i pustą puszkę. A jeśli jeszcze sprzedał Galanta z GDI i w dodatku kombi za cenę z ogłoszenia lub podobną to zrobił interes życia. |
|
|
|
 |
zyziowaty
Forumowicz

|
Wysłany: 15-08-2021, 11:34
|
|
|
Hugo napisał/a: | zyziowaty napisał/a: | Nowy gal miał wymieniony cały wydech | Jeśli ktoś myśli, że obecnie kupi auto od handlarza z katalizatorem to jakieś marzenie ściętej głowy. Wyciął kata, przytulił ok. 4000 zł, więc nie szkoda mu było wstawić kawałka nowego układu wydechowego i pustą puszkę. A jeśli jeszcze sprzedał Galanta z GDI i w dodatku kombi za cenę z ogłoszenia lub podobną to zrobił interes życia. |
Wydech wymienił jakiś cwany spec od tych układów nieświadomemu właścicielowi jakiś rok przed wstawieniem do komisu - miał ułatwioną sytuację, bo bez kata i przy sprawnych sondach lambda dopiero mi udało się zaświecić Check Engine przy redukcji z 5 na 4, ok. 140 km/h i gwałtownym przyspieszeniu na autostradzie.
Pozdrawiam
zyziowaty |
|
|
|
 |
|
|