|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Colt 1.3 szarpanie |
Autor |
Wiadomość |
qmanik1
Nowy Forumowicz Qmanik
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 2005
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-08-2021, 15:52 Mitsubishi Colt 1.3 szarpanie
|
|
|
Witam serdecznie!
problem dotyczy szarpanie auta przy podłączonym zaworze zmiennych faz rozrządu,po odpięciu wtyczki zaworu auto jedzie równo ?
wymieniłem zawór i był spokój może 2 mce!
problem powrócił
Trudno uwierzyć ,aby padł kolejny zawór !Fakt przyoszczedziłem trochę zamawiajac na Ali
Czy macie pomysł co jeszcze może być przyczyną?
szarpanie jest szczególnie zauważalne w zakresie obrotów do 2 tys i zawsze przy dłuższej pracy silnika !na zimny znacznie mniej ,a po odpięciu zaworu nie szarpie wcale
narazie jezdze bez podpięcia check sie pali ,ale wszystko gra
pacjent MItsubischi colt 2005 1,3 |
|
|
|
 |
m_przemek
Forumowicz
Auto: Outlander II LPG, Colt 1,3 LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-08-2021, 11:49
|
|
|
qmanik1, Jak nie podmienisz na sprawny to się nie przekonasz ale skoro po odłączeniu jest ok to raczej wina czujnika jak możesz to pisz do Chińczyka, że padł może dośle drugi. W moim 5 lat temu wymieniłem na używkę z allegro i jest ok. Podobno jest wrażliwy na długie interwały zmiany oleju tak samo jak napinacz łańcucha tak mi kiedyś mechanik napominał i zacząłem wymieniać olej co 10k a nie co 15k. |
|
|
|
 |
|
|