akcja serwisowa systemu FCM |
Autor |
Wiadomość |
Robert S
Forumowicz Robert
Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-08-2021, 19:40 akcja serwisowa systemu FCM
|
|
|
Dzisiaj dostałem wezwanie na akcję serwisową związaną z możliwością nieprawidłowej pracy systemu zapobiegania kolizji czołowych ( FCM ) . Związane jest to z nowym softem do kamer . Oczywiście udam się na wizytę do ASO , ale z ciekawości zapytam czy miał ktoś z tym problemy ? Akcja dotyczy również ASX i Outlandera |
|
|
|
 |
eska
Forumowicz
|
Wysłany: 05-08-2021, 12:27
|
|
|
U mnie występują dziwne przypadki z wyświetlaniem komunikatu BRAKE.
Dzieje się to przy prędkości około 30 km/h kiedy na poboczu stoi jakiś samochód (wąskie osiedlowe uliczki).
Na razie wstrzymam się z wizytą w ASO. Podobno występują problemy z serwerem serwisowym Mitsubishi. Niby na to trwać max 30 minut, ale jak serwer z którego online pobiera się aktualizację oprogramowania leży to pracownik ASO może tylko przeprosić i zaprosić w innym terminie. |
|
|
|
 |
p70
Nowy Forumowicz p70
Auto: Eclipse Cross
Dołączył: 15 Gru 2019 Posty: 17 Skąd: Skarszewy/Gdańsk/Gdynia
|
Wysłany: 08-08-2021, 17:28
|
|
|
Załapałem się w lipcu "przy okazji". Nie wiem na ile to miało pomóc ale system dalej źle odczytuje. Jeden pozytyw - włącza się rzadziej |
_________________ Drugi Miczibiczi w życiu |
|
|
|
 |
Robert S
Forumowicz Robert
|
Wysłany: 11-08-2021, 18:35
|
|
|
eska napisał/a: | U mnie występują dziwne przypadki z wyświetlaniem komunikatu BRAKE.
Dzieje się to przy prędkości około 30 km/h kiedy na poboczu stoi jakiś samochód (wąskie osiedlowe uliczki).
Na razie wstrzymam się z wizytą w ASO. Podobno występują problemy z serwerem serwisowym Mitsubishi. Niby na to trwać max 30 minut, ale jak serwer z którego online pobiera się aktualizację oprogramowania leży to pracownik ASO może tylko przeprosić i zaprosić w innym terminie. |
To i u mnie tak się dzieje , ale kładłem to na karb wykrycia przeszkody . Raz miałem okazję przetestować ten system w sytuacji samoistnego hamowania awaryjnego . Gościu mi nagle otworzył drzwi i wysiadł z samochodu , mniej więcej 20 m ode mnie . Kamera to wychwyciła i zatrzymała samochód " dęba " . Wtedy się mocno przestraszyłem , bo faktycznie hamowanie było na " pedał w podłodze " |
|
|
|
 |
i_g_o_r
Forumowicz
|
Wysłany: 16-09-2021, 21:34
|
|
|
eska napisał/a: |
W toruńskim ASO aktualizacja została wgrana bardzo szybko, wraz z wymianą ramek do rejestracji, całość trwała ok.10-15 minut. |
|
|
|
 |
Michauek22
Forumowicz
|
Wysłany: 26-09-2021, 21:44
|
|
|
Robert S napisał/a: | Raz miałem okazję przetestować ten system w sytuacji samoistnego hamowania awaryjnego . Gościu mi nagle otworzył drzwi i wysiadł z samochodu , mniej więcej 20 m ode mnie . Kamera to wychwyciła i zatrzymała samochód " dęba " . Wtedy się mocno przestraszyłem , bo faktycznie hamowanie było na " pedał w podłodze " |
Tak to właśnie działa, oby jak najrzadziej... |
|
|
|
 |
Gr0pius
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2,0 150km Intense Plus
|
Wysłany: 02-10-2021, 17:09
|
|
|
U mnie aktualizacja software trwała bardzo długo (1,5-2h), aż zacząłem podejrzewać że to jakaś ściema. Po tym co piszecie o kłopotach z wgraniem z serwera nie mam pewności czy wgrano, ale w książce wpis mam. |
_________________ ASX 2,0 150km Intense Plus
Colt CZC 1,5 109km |
|
|
|
 |
bartnikj
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross Exceed
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 01-05-2024, 15:28