Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Światła LED jazdy dziennej
Autor Wiadomość
Laknat 
Forumowicz

Auto: ASM MY17
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-07-2021, 16:46   Światła LED jazdy dziennej

Zauważyłem, że jedna dioda w LED do jazdy dziennej (ten ring z halogenami) nie świeci. Ktoś kupował i zmieniał te światło? Auto jest na gwarancji ale nie wiem czy Mitsubishi to uzna za usterkę gwarancyjną. Może ktoś to przerabiał z gwarancji?

Jarl 
Forumowicz

Auto: ASX 1,6
Wysłany: 27-07-2021, 20:18   

Jeśli nie ma śladów uszkodzenia mechanicznego czy działania "osoby trzeciej", to serwis łaski nie robi. Nie powinien przynajmniej.

zbyszek_AG 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 2.2 AWD
Wysłany: 02-08-2021, 13:00   

W serwisie na Polczynskiej (ASX na gwarancji) zaspiewano mi ponad 1 kPLN za wymiane. Ktos znalazl serwis na Mazowszu, gdzie wymieniaja te lampe za darmo?

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 02-08-2021, 14:28   

zbyszek_AG napisał/a:
W serwisie na Polczynskiej (ASX na gwarancji) zaspiewano mi ponad 1 kPLN za wymiane. Ktos znalazl serwis na Mazowszu, gdzie wymieniaja te lampe za darmo?

To ciekawe. Przestudiowałem tę gwarancję i wykluczenia LED z 5 lat nie ma. Umówiłem się na przyszły tydzień w ASO więc zobaczymy co powiedzą.

Lampa zakwalifikowana do wymiany w ramach gwarancji.

[ Dodano: 01-09-2021, 12:05 ]
Oj, czuję, że będzie ciekawie. Dzisiaj pojechałem do ASO bo lampa przyszła. Tylko, że taka klasyczna, na zwykłe żarówki. Sprowadzona po VIN auta. A ja mam LED. Wyjęli starą i to jest lampa EMG Poland, taka jest etykieta. Lampa jak w linku. Stara lampa ma pojechać do MMC ... zobaczymy co powiedzą w MMC ... i czy dostanę nową lampę :(

https://emg-poland.pl/nasza-oferta/lampy-led/

[ Dodano: 08-09-2021, 10:16 ]
W końcu po ponad miesiącu udało się. Dzisiaj w ASO w ramach gwarancji zamontowali mi nową lampę świateł jazdy dziennej. W sumie z wrażenia zapomniałem sprawdzić czy przednie przeciwmgielne też działają, bo to jest zintegrowana lampa. Ale sprawdzę co i jak już w garażu. Najwyżej będę składał wniosek o reasumpcję naprawy :mrgreen: :p

Najważniejsze, że nic nie zapłaciłem, bo koszt takich lamp jest całkiem spory.
https://sklep.gezet.pl/pl/p/Swiatla-dzienne-LED-RING-Halogeny-PL000536/1403

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-09-2021, 11:13   

Wymieniali je w Polsce, że po VIN przyjechała zwykła? :shock:

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 08-09-2021, 11:18   

krzychu napisał/a:
Wymieniali je w Polsce, że po VIN przyjechała zwykła? :shock:

W sumie nie wiem. Ale tak podejrzewam, że auto było już w Polsce doposażanie do konkretnej wersji sprzedażowej. Ma to o tyle sens, że z Japonii przyjechało tańsze, a więc było niższe cło a w Polsce zmieniło się w droższe więc firma miała większy zysk. Tym bardziej, ze te lampy to produkcji polskiej. Nawet zdjęcie sobie takiej wyjętej zrobiłem.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-09-2021, 12:28   

Mnie tu i tak coś nie gra, nie sądzę żeby chodziło o jakieś cła itd. Cóż nie sprzedawało się za bardzo to kombinowali pewnie.

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 08-09-2021, 16:45   

Możliwe. Faktem jest, że ja mam wersję Intnense Navi Plus i mam foldery z okresu jak kupowałem a tam w wyposażeniu jak byk - światła LED do jazdy dziennej.

Odpowiedz do tematu