|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Antena elektryczna |
Autor |
Wiadomość |
chemik79_2006
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2021, 22:30 Antena elektryczna
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich pasjonatów marki Mitsubishi. To mój pierwszy post. Od 28 grudnia 2018 roku jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD z 2002 roku. To moje pierwsze auto tej klasy. Auto ma już swoje lata i w związku z tym ma pewne mankamenty które staram się usunąć. Obecnie jestem na etapie wymiany anteny elektrycznej. Antena w moim aucie miała ułamany maszt. Nie wiedząc czy moja antena jest sprawna kupiłem drugą (od anglika), ale również z ułamanym masztem. Kupiłem dwa zamienniki masztu i już wymieniłem. Wcześniej wymieniłem radio na oryginalne, model MEX 820CDC. Antena zamontowana w aucie nie działa - nie wysuwa się masz i nie reaguje na przełącznik umieszczony na podłokietniku. Mimo to wyszukuje stacje. Antena od anglika podłączona na krótko działa. Maszt wysuwa się po włączeniu radia, ale po wysunięciu masztu do końca trzeszczy. Nadal stara się wysunąć maszt. Proszę o podpowiedź. Na jakiej zasadzie ma działać antena ? Zakładam, że skoro jest wspomniany przycisk w podłokietniku to nim powinienem wysunąć i schować maszt anteny ?
Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
[ Dodano: 28-09-2021, 22:09 ]
Dużo wyświetleń, zero odpowiedzi. Zagadka rozwiązana. Antena już działa |
|
|
|
 |
|
|