Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Klapa bagaznika rdza na spawach i przy zamku
Autor Wiadomość
pawllo83 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 2011 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2021, 09:39   Klapa bagaznika rdza na spawach i przy zamku

Witam wszystkich! Ciezki temat ale chyba dosc popularny. Zauwazylem na klapie bagaznika pod znaczkiem mitsubishi rdze(2011r) Otwieram klape a tam juz cale ognisko. Czesc lakiernikow odradza robic bo jest juz dziura i wyjdzie znowu ruda po paru miesiacach. Polecaja zakup uzywanej klapy. Niestety wszystko co w necie ma podobny problem a nawet jeszcze wieksza korozje. Co doaradzicie?? Szukac dalej klapy/gdzie? Czy naprawiac ta? Tylko z tego co sprawdzalem w Poznaniu nikt mi gwarancji nie da.. Moze macie kogos do polecenia w okolicach Poznania??? Z gory dzieki za pomoc!! Nowa klapa 7 tys wiec odpada...

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 23-09-2021, 10:48   

Jeśli miałeś przeglądy blacharskie w ASO z normalnymi to Mitsu daje 12lat gwarancji na perforację.
Zawsze możesz podjechać do ASO i dopytać co w Twoim przypadku.

pawllo83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-09-2021, 13:47   

Bizi78 napisał/a:
Jeśli miałeś przeglądy blacharskie w ASO z normalnymi to Mitsu daje 12lat gwarancji na perforację.

Przeglady byly ale juz dawno robie poza aso. Auto z 2011r i pierwsse 2-3 lata w ASO a od lat na wlasna reke. Ale dzieki za podpowiedz moze komus innemu pomoze! A z drugiej strony to ewidentnie wada tego modelu i ten zgrzew fatalnie zrobiony. Szukam klapy ok tygodnia i wszystko ma rdze w tym miejscu

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Wysłany: 23-09-2021, 17:16   

pawllo83 napisał/a:
Bizi78 napisał/a:

Przeglady byly ale juz dawno robie poza aso. Auto z 2011r i pierwsse 2-3 lata w ASO a od lat na wlasna reke. Ale dzieki za podpowiedz moze komus innemu pomoze! A z drugiej strony to ewidentnie wada tego modelu i ten zgrzew fatalnie zrobiony. Szukam klapy ok tygodnia i wszystko ma rdze w tym miejscu

Po co ci inna klapa? Używaną to już masz. Mój ASX też z 2011 i w ubiegłym roku dałem do malowania moją klapę. Razem z czyszczeniem, na co lakiernik narzekał bo nie wiedział, że aż tyle roboty będzie, zapłaciłem 400 zł i do dzisiaj grama rdzy nie ma. W ASO dowiedziałem się, że jeśli auto byłoby cały czas serwisowane u nich to jest akcja producenta i miałbym wymienioną klapę na nową za darmo.

pawllo83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-09-2021, 19:08   

pitt63 napisał/a:
pawllo83 napisał/a:
Bizi78 napisał/a:

Po co ci inna klapa? Używaną to już masz. Mój ASX też z 2011 i w ubiegłym roku dałem do malowania moją klapę. Razem z czyszczeniem, na co lakiernik narzekał bo nie wiedział, że aż tyle roboty będzie, zapłaciłem 400 zł i do dzisiaj grama rdzy nie ma. W ASO dowiedziałem się, że jeśli auto byłoby cały czas serwisowane u nich to jest akcja producenta i miałbym wymienioną klapę na nową za darmo.

Niestety u mnie sa az dziury i wklejanie latek wg 3 ogarnietych lakiernikow z roznych warsztatow w tej klapie i z tym spawem da rade rok moze dwa moze krocej. Bylem u nich i mowili ze gdyby mniej przazarte bylo to by ogarneli i zabezpieczyli na lata... Ale ja dopiero co zauwazylem bo to takie schowane miejsce. Z ciekawostek dzwonilem do ASO mam jutro podjechac czy pod gwarancje na perforacje da rade to ogarnac. Spoko ze nie splawili od razu dam znac co z tego wyjdzie pewnie komus sie przyda taka wiedza. W koncu ten spaw i rdza pojawia sie w bardzo wielu autach wiec to raczej wina wykonania a nie uzytkowania.

[ Dodano: 24-09-2021, 13:36 ]
Wszystko wiem. Gwarancja by weszla ale nie bylo przegladow powloki lakierniczej w ASO. W serwisie potwierdzili zeby nie naprawiac bo juz probowali i rdza ponownie w koncu wychodzila. Jesli macie jakis pomysl gdzie szukac zdrowej klapy to bede wdzieczny!! Allegro olx same trupy na ta chwile. Pozdrowienia!

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Wysłany: 24-09-2021, 15:34   

A tutaj: https://www.otomoto.pl/cz...5D=v_body-parts

pawllo83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-09-2021, 18:57   

pitt63 napisał/a:
A tutaj: https://www.otomoto.pl/cz...5D=v_body-parts

Dzieki za podpowiedz! Niestety 2 klapy do nowszych modeli a pozastale 2 z podobna korozja do mojej (poprosilem o podeslanie fot tego elementu i rdza przy zamku i spawach) Szukam dalej! Macie moze jakies znizki na zakup nowej klapy??

5darek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 d-id 150kM
Wysłany: 24-09-2021, 19:13   

Pewnie nie uwierzycie, ale miałem ten sam problem w ASX 2011 i w ASO w Gdyni powiedzieli żeby napisać do centrali prośbę. Rozebrałem klapę porobiłem fotki wskazujące miejsca z korozją wzdłuż spawów i argumentowałem, że nie ma śladu ingerencji a korozja ewidentnie wynika z niewłaściwego procesu przygotowania elementu do lakierowania a nawet byc może przegrzania spawów -co wiąże się z odparowaniem ocynku.
W dość krótkim czasie dostałe info że mam się zgłosić do dowolnego ASO które ponownie rozbierze klapę i dokona oceny.
Finalnie wymienili na nową z lakierowaniem i przekładką napędu ora świateł itp za free....

Jak się nie uda części z najwyższej półki mają pod Łodzią w Agatex - oceny nie najlepsze ale ja się nigdy nie zawiodłem

pawllo83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-09-2021, 20:14   

5darek napisał/a:
Pewnie nie uwierzycie, ale miałem ten sam problem w ASX 2011 i w ASO w Gdyni powiedzieli żeby napisać do centrali prośbę. Rozebrałem klapę porobiłem fotki wskazujące miejsca z korozją wzdłuż spawów i argumentowałem, że nie ma śladu ingerencji a korozja ewidentnie wynika z niewłaściwego procesu przygotowania elementu do lakierowania a nawet byc może przegrzania spawów -co wiąże się z odparowaniem ocynku.
W dość krótkim czasie dostałe info że mam się zgłosić do dowolnego ASO które ponownie rozbierze klapę i dokona oceny.
Finalnie wymienili na nową z lakierowaniem i przekładką napędu ora świateł itp za free....

Jak się nie uda części z najwyższej półki mają pod Łodzią w Agatex - oceny nie najlepsze ale ja się nigdy nie zawiodłem

O ciekawy temat! Dzieki! A czy tez nie miales robionych tych przegladow blacharskich? U mnie poprzedni wlasciciel nie robil i stad mnie od reki splawili....

Pamietasz moze konkretnie gdzie napisales, adres mail albo jakis dzial cokolwiek? Z gory wielkie dzieki!!

5darek 
Forumowicz

Wysłany: 24-09-2021, 22:01   

sprowadziłem z Niemiec i tez nie miałem przeglądów

[ Dodano: 24-09-2021, 22:03 ]
biuro.klienta@mitsubishi.pl

pawllo83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-09-2021, 22:15   

5darek napisał/a:

Dzieki wielkie!! Bede probowal!

[ Dodano: 24-09-2021, 22:24 ]
pawllo83 napisał/a:
5darek napisał/a:

Dzieki wielkie!! Bede probowal!

A cos jeszcze dodac myslisz poza wczesniejsza podpowiedzia? Napisac ze mnie ASO splawilo ze wzgledu na brak przegladow i ze sie odwoluje czy po prostu opisac sytuacje z klapa i zalaczyc foty?? Serio mega dzieki za pomoc!

5darek 
Forumowicz

Wysłany: 26-09-2021, 12:23   

Też nie miałem wpisów bo Niemcy zaniechali przeglądów. Napisałem prośbę pod wskazany adres email uzasadniając jak napisałem powyżej.
Wymienili mi za free.... Ale jeśli dobrze odczytuje Twój wpis to jest on raczej ironiczny....

[ Dodano: 26-09-2021, 12:26 ]
załącz foty, skany z książki serwisowej, wszystko co tylko masz....

pawllo83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-09-2021, 14:49   

5darek napisał/a:
Też nie miałem wpisów bo Niemcy zaniechali przeglądów. Napisałem prośbę pod wskazany adres email uzasadniając jak napisałem powyżej.
Wymienili mi za free.... Ale jeśli dobrze odczytuje Twój wpis to jest on raczej ironiczny....

Dzieki!!! Napisalem @ i zobaczymy... Dam znac!

[ Dodano: 28-09-2021, 09:50 ]
Niestety Mitsubishi odmowilo pomocy ze wzgledu na brak tych przegladow blacharskich. Szukam dalej klapy Dzieki za probe pomocy! Pozdrawiam!

Laknat 
Forumowicz

Auto: ASM MY17
Wysłany: 30-09-2021, 09:19   

pawllo83 napisał/a:
5darek napisał/a:

Dzieki!!! Napisalem @ i zobaczymy... Dam znac!

[ Dodano: 28-09-2021, 09:50 ]
Niestety Mitsubishi odmowilo pomocy ze wzgledu na brak tych przegladow blacharskich. Szukam dalej klapy Dzieki za probe pomocy! Pozdrawiam!

A możesz wrzucić zdjęcie uszkodzeń na klapie? Kończy mi się gwarancja na auto więc bym przy ostatnim przeglądzie kazał ASO zwrócić uwagę na stan klapy, tylko nie bardzo wiem na co patrzeć.

PTE 
Forumowicz

Auto: był ASX 1.6
Wysłany: 01-10-2021, 22:49   

Laknat napisał/a:
A możesz wrzucić zdjęcie uszkodzeń na klapie? Kończy mi się gwarancja na auto więc bym przy ostatnim przeglądzie kazał ASO zwrócić uwagę na stan klapy, tylko nie bardzo wiem na co patrzeć.

Dlatego może warto kontynuować przeglądy nadwozia w ASO. 100 zł rocznie można przeboleć.

W moim klapa była wymieniana po 4 latach eksploatacji.

Odpowiedz do tematu